Lediga jobb Habo Pastorat i Habo

Se alla lediga jobb från Habo Pastorat i Habo. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Habo som finns inom det yrket.

Präst

Ansök    Apr 10    Habo Pastorat    Komminister
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna. Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 13 300 invånare och ca 8 400 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps förs... Visa mer
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna.
Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 13 300 invånare och ca 8 400 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi ett arbetslag med 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell.
Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst engagerade medarbetare, såväl anställda som ideella. Som anställd hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag som har mycket glädje i arbetet och är nyfikna på framtiden. Vi ser det som viktigt att vara en öppen gemenskap med möjlighet att växa och utvecklas.
I vårt ombyggda Kyrkans hus i Habo finns nya, funktionella kontor och församlingslokaler.
Nu söker vi dig som vill arbeta som präst med människor i alla åldrar. Vi hoppas att du brinner för gudstjänster och ser dop, vigslar och begravningar som viktiga gudstjänster och kontaktytor.
Vi hoppas att du ser ett värde i att arbeta både traditionellt och förnyande
Du är engagerad och förankrad i din tro och ser fram emot att bidra till att göra Kristus känd, trodd och älskad och att arbeta för att kristen tro ska bli en naturlig del av människors liv.
Vi förväntar oss att du:
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt
är öppen för utveckling och förändringar i arbetet
arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social
är bra på planering och framförhållning
har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
har körkort och tillgång till bil
är prästvigd i Svenska kyrkan.

Med tanke på att du i tjänsten möter många människor läggs stor vikt vid personlig lämplighet.
Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande. Visa mindre

Habo pastorat söker en diakon

Ansök    Jun 26    Habo Pastorat    Diakon
Habo pastorat söker en diakon 100 % tills vidare Habo pastorat består av tre församlingar - Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Här finns många frivilliga och engagerade församlingsbor i alla åldrar. Vi har en omfattande familj- och ungdomsverksamhet med en självklar plats i församlingslivet. Under veckan söker sig många till våra kyrkor och församlingshem. I pastoratet finns fyra kyrkor och ett kapell. Habo kyrka är en välkänd kyrka för sina målningar med ... Visa mer
Habo pastorat söker en diakon
100 % tills vidare
Habo pastorat består av tre församlingar - Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Här finns många frivilliga och engagerade församlingsbor i alla åldrar. Vi har en omfattande familj- och ungdomsverksamhet med en självklar plats i församlingslivet. Under veckan söker sig många till våra kyrkor och församlingshem. I pastoratet finns fyra kyrkor och ett kapell. Habo kyrka är en välkänd kyrka för sina målningar med tusentals besökare varje år.
Du får 28 hängivna och kunniga arbetskamrater. Du utgår från Kyrkans hus, som ligger i Habo tätort, där du också har ditt arbetsrum. Vi välkomnar dig och vill att du ska trivas bra hos oss.
Vi söker dig som är diakonvigd för Svenska kyrkan. I tjänsten finns alla de uppgifter som en diakon normalt sett har. Vår förhoppning är att du gillar att arbeta tillsammans med andra, har god social kompetens och kan möta människor i alla åldrar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i vår rekrytering. Utdrag ur belastningsregistret ska visas. Du har körkort. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. I tjänsten ingår själavård, leda andakter och gruppsamtal, samverka med äldreboende och vara ett stöd för människor på olika sätt.
Vi söker dig som:
• vill driva och utveckla det diakonala arbetet i församlingen
• vill leva församlingsliv tillsammans
• har engagemang för ideellt medarbetarskap
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Habo kommun ligger vid Vätterns strand, ca 2 mil nordväst om Jönköping. Här bor ca 13 500 personer varav ca 8 500 är kyrkotillhöriga. Habo är en mycket expansiv kommun dit många barnfamiljer flyttar. Bra kommunikationer med tåg och buss gör det lätt att ta sig hit från flera kringliggande städer och medför också att arbetsmarknaden är god.
Besök eller kontakta oss gärna, så kan vi visa och berätta mer om tjänsten, församlingarna och bygden.
Sista dag att ansöka är 2024-08-30. Ansökningarna behandlas löpande.
Adress: Habo pastorat, Kapellgatan 32, 566 32 Habo
E-post: [email protected]
Upplysningar om tjänsten lämnas av nuvarande tjänsteinnehavaren Susanne Svanberg, [email protected] eller t f kyrkoherde Bertil Johansson, 036-496 02. Visa mindre

Vikarierande Ekonom

Ansök    Mar 2    Habo Pastorat    Ekonomikontorist
Vikarierande Ekonom. I Habo pastorat bor ca. 13 000 invånare och drygt 8 300 är kyrkotillhöriga. Vi är 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell. Kansliet finns i Kyrkans hus, Habo. Tycker du att Svenska kyrkans värderingar och arbete är viktigt? Är det ett sammanhang där du vill arbeta? Som ekonom kommer du att ha ett mångsidigt arbete som bland annat består av: Ekonomiska uppgifter som exempelvis budget, bokslutsarbete, årsredov... Visa mer
Vikarierande Ekonom.


I Habo pastorat bor ca. 13 000 invånare och drygt 8 300 är kyrkotillhöriga. Vi är 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell. Kansliet finns i Kyrkans hus, Habo.
Tycker du att Svenska kyrkans värderingar och arbete är viktigt? Är det ett sammanhang där du vill arbeta?
Som ekonom kommer du att ha ett mångsidigt arbete som bland annat består av:
Ekonomiska uppgifter som exempelvis budget, bokslutsarbete, årsredovisning, framtagning av statistik, deklaration, leverantörsreskontra, löpande redovisning, bank m.m.
Sekreterare i kyrkoråd och kyrkofullmäktige, ekonomiutskott och valnämnd
Diariehantering
Administrativt stöd till organisationen
Service och stöd i församlingsexpeditionen

Utbildning/kvalifikationer för tjänsten:
Lägst gymnasial utbildning mot ekonomi och administration
Några års erfarenhet inom området, samt erfarenhet av att ha arbetat i någon form av affärssystem/ekonomisystem
Delar Svenska kyrkans värderingar

Vi förväntar oss att du:
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt.
har goda datakunskaper och har förmåga att snabbt lära dig nya IT-system.
är öppen för utveckling och förändringar i arbetet.
arbetar flexibelt och prestigelöst, är samarbetsvillig och social.
har ett gott ordningssinne och arbetar på ett strukturerat sätt.
har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Tjänsten är ett föräldravikariat på ca 1 år 100%, tillträde efter överenskommelse.


Sista dag för ansökan är 28/3, vi tillämpar löpande intervjuer.


Facklig företrädare, Vision Björn Carlstedt tel. 051128530
e-post: [email protected]


Skicka in din ansökan via e-post
E-post: [email protected] Visa mindre

Habo pastorat söker VIKARIERANDE INFORMATIONSASSISTENT 75 %

Ansök    Feb 8    Habo Pastorat    Informationsassistent
Habo pastorat söker VIKARIERANDE INFORMATIONSASSISTENT 75 % Vid Vätterns strand, utanför Jönköping ligger Habo. Vårt pastorat består av tre församlingar, Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Här bor ca 13.000 invånare. Habo är en expansiv kommun med närhet till Jönköping. Goda kommunikationer, naturskönt läge med närhet till strövområden och till Vättern. I Habo pastorat finns många frivilliga och engagerade församlingsbor i alla åldrar. Vi har ett stort b... Visa mer
Habo pastorat söker VIKARIERANDE INFORMATIONSASSISTENT 75 %
Vid Vätterns strand, utanför Jönköping ligger Habo. Vårt pastorat består av tre församlingar, Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Här bor ca 13.000 invånare. Habo är en expansiv kommun med närhet till Jönköping. Goda kommunikationer, naturskönt läge med närhet till strövområden och till Vättern.
I Habo pastorat finns många frivilliga och engagerade församlingsbor i alla åldrar. Vi har ett stort barn- och ungdomsarbete i våra tre församlingar. Vardag som helgdag söker sig många till våra kyrkor, och till vår verksamhet.
Barn, familjer och ungdomar har en självklar plats i församlingens verksamhet. Vi har också ett mångfasetterat musikliv med många körer. Mycket vackra och ändamålsenliga kyrkorum. Habo kyrka, 300-årig träkatedral, känd vida kring, och S:t Johannes kyrka belägen i Habo tätort. Brandstorps kyrka, Gustav Adolfs kyrka och Fiskebäcks kapell.

Dina arbetsuppgifter omfattar extern och intern kommunikation, ansvar för bemanning av telefontid två timmar/dag, ansvara för vårt gemensamma bokningssystem, utformning av affischer och trycksaker, utskick, och uppdatering av sociala medier och vår webplats.
Som person har du hög social kompetens, är bra på att strukturera ditt arbete, planera och har god framförhållning. Du har kunskap om Svenska kyrkans tro, liv och organisation, är utåtriktad, flexibel och noggrann och kan hålla många bollar i luften samtidigt. Du ska vara medveten om vad det innebär att företräda Svenska kyrkan och vara vårt ansikte utåt.
Vi ser det som en självklarhet att du har it-vana då detta är ditt huvudsakliga arbetsverktyg och du kommer att arbeta i många olika applikationer. Meriterande är erfarenhet från InDesign, Photoshop och FAS bokning.
Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är medlem i Svenska kyrkan, erfarenhet från arbete inom organisationen är meriterande. Arbetslivserfarenhet eller utbildning inom kommunikationsområdet är ett krav.

Tjänstgöring: 6 månaders vikariat på 75 %. Tillträde så snart som möjligt. Möjlighet till förlängning.

Mer information:
Bertil Johansson, t f kyrkoherde 036-496 02
Emma Sollenby, Ekonom, 036-496 10
Nisrine Hedin, Kyrkogårds- och löneadministratör, 036-496 11

Facklig representant:
Björn Carlstedt, Vision, 051128530

Välkommen med din ansökan senast 29 februari 2023 till:
[email protected] eller
Habo Pastorat, Kapellgatan 32, 566 32 Habo
Märk din ansökan med ”Informationsassistent”. Urval sker löpande. Visa mindre

Habo söker sommarjobbare till vägkyrkan

Vi söker sommarjobbare under perioden 17 juni - 7 augusti 2024. Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 17 juni – 7 augusti. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka. Att arbeta i vägkyrkan innebär bland annat att: vara värd i kyrkan och caféet. leda guidningar i Habo kyrka. leda e... Visa mer
Vi söker sommarjobbare under perioden 17 juni - 7 augusti 2024.
Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 17 juni – 7 augusti.
Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka.
Att arbeta i vägkyrkan innebär bland annat att:
vara värd i kyrkan och caféet.
leda guidningar i Habo kyrka.
leda en enkel andakt i kyrkan ett par gånger i veckan.
göra inköp och städa vägkyrkans lokaler.
tjänstgöra som vaktmästare vid gudstjänster.

Du är timanställd och kommer att arbeta både kvällar och helger. Du arbetar ungefär 32-35 h i veckan under sju veckor. Vi ses gärna att du är över 18 år. Meriterande om du har B-körkort. Sommarjobbet inleds med en introduktionsvecka.
Vi ser gärna att du..
är intresserad av kultur och historia.
kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, gärna något mer språk.
är utåtriktad och serviceinriktad.
delar Svenska kyrkans värderingar.

Arbetet kräver att du tycker om att stå och prata inför folk. Vi ger dig ett mångsidigt arbete med många möten med olika människor.
Lön enligt avtal.
Sista dag för ansökan är 1 mars 2024. Löpande urval kan ske. Visa mindre

Sommarjobb som kyrkogårdsarbetare

Vi söker sommarjobbare under juni – augusti 2024. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Det finns totalt fyra kyrkogårdar och fem kyrkor/kapell. Inom vaktmästeriet, både inre och yttre tjänst, arbetar 9 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med säsongsanställda och sommarjobbare. Som kyrkogårdsarbetare ingår bland annat.. · skötsel av rabatter och grönytor. · rensning av ogräs. · ... Visa mer
Vi söker sommarjobbare under juni – augusti 2024. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Det finns totalt fyra kyrkogårdar och fem kyrkor/kapell.
Inom vaktmästeriet, både inre och yttre tjänst, arbetar 9 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med säsongsanställda och sommarjobbare.
Som kyrkogårdsarbetare ingår bland annat..
· skötsel av rabatter och grönytor.
· rensning av ogräs.
· lokalvård.
Tillsammans med de andra kommer du jobba både i sol och i regn. Du utgår från Habo kyrka eller Gustav Adolfs kyrka, men kan sedan få arbeta på alla våra kyrkogårdar.
Kvalifikationer
· Du ska vara över 18 år.
· Krav på B-körkort.
Vi ser gärna att du:
- har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt .
- arbetar flexibelt, är samarbetsvillig och social.
- har maskinvana för grönytor.
Sista dag för ansökan är 31 mars. Löpande urval kan ske.
Märk din ansökan med ”sommarjobb kyrkogård”. Visa mindre

Sommarjobb som kyrkogårdsarbetare

Vi söker sommarjobbare under juni – augusti 2023. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Det finns totalt fyra kyrkogårdar och fem kyrkor/kapell. Inom vaktmästeriet, både inre och yttre tjänst, arbetar 9 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med säsongsanställda och sommarjobbare. Som kyrkogårdsarbetare ingår bland annat.. · skötsel av rabatter och grönytor. · rensning av ogräs. · ... Visa mer
Vi söker sommarjobbare under juni – augusti 2023. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Det finns totalt fyra kyrkogårdar och fem kyrkor/kapell.
Inom vaktmästeriet, både inre och yttre tjänst, arbetar 9 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med säsongsanställda och sommarjobbare.
Som kyrkogårdsarbetare ingår bland annat..
· skötsel av rabatter och grönytor.
· rensning av ogräs.
· lokalvård.
Tillsammans med de andra kommer du jobba både i sol och i regn. Du utgår från Habo kyrka eller Gustav Adolfs kyrka, men kan sedan få arbeta på alla våra kyrkogårdar.
Kvalifikationer
· Du ska vara över 18 år.
· Krav på B-körkort.
Vi ser gärna att du:
- har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt .
- arbetar flexibelt, är samarbetsvillig och social.
- har maskinvana för grönytor.
Sista dag för ansökan är 8 mars. Löpande urval kan ske.
Märk din ansökan med ”sommarjobb kyrkogård”. Visa mindre

Habo pastorat söker kyrkoherde

Ansök    Dec 29    Habo Pastorat    Kyrkoherde
Habo pastorat söker kyrkoherde 100 % tills vidare Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna. Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 13 080 invånare och ca 8 350 är kyrkotillhöriga. I pasto... Visa mer
Habo pastorat söker kyrkoherde
100 % tills vidare
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna.
Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 13 080 invånare och ca 8 350 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi ett arbetslag med 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell.
Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst engagerade medarbetare, såväl anställda som ideella. Som anställd hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag som har mycket glädje i arbetet och är nyfikna på framtiden. Vi ser det som viktigt att vara en öppen gemenskap med möjlighet att växa och utvecklas.
I vårt ombyggda Kyrkans hus i Habo finns nya, funktionella kontor och församlingslokaler.
VI FÖRVÄNTAR OSS ATT DU:
· Har god social kompetens och samarbetsförmåga
· Är en god, stark och tydlig ledare som entusiasmerar, engagerar, lyssnar och gör medarbetare samt förtroendevalda delaktiga
· Bidrar till gemenskap och utveckling i våra tre församlingar
· Bidrar till ekumenik och samverkar med samhällets olika aktörer
· Kan leda i både med- och motgång.
· Har en god språklig och analytisk förmåga
· Har kännedom om arbetsmiljö och avtalsfrågor
KVALIFIKATIONER:
· Prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning
· Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning
· Meriterande är ledarskapsutbildning, erfarenhet som kyrkoherde
· Medlem i Svenska kyrkan
· Kunskap i kyrkoordningen och annan relevant lagstiftning
Du blir delaktig i gudstjänstliv och verksamhet tillsammans med våra komministrar. Vi har många dop och under sommaren vigslar varje vecka där du får möjlighet att aktivt möta våra församlingsmedlemmar.
Du har en given plats i pastoratets kyrkoråd.
Besök eller kontakta oss gärna, så kan vi visa och berätta mer om tjänsten, våra församlingar och kommunen. Tjänsten är tillsvidareanställning 100 %, tillträde efter överenskommelse.
KONTAKTA GÄRNA:
Magnus Neij, kyrkorådets ordförande, 070-643 21 79
Gun Andersson, kyrkorådets vice ordförande, 070-511 77 32
Välkommen med din ansökan senast den 4 februari till
[email protected] Visa mindre

Kyrkvaktmästare

Ansök    Mar 15    Habo Pastorat    Kyrkvaktmästare
Vi söker en tillsvidareanställd kyrkvaktmästare på 100 %. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. I pastoratet finns totalt fyra kyrkogårdar, fem kyrkor och ett kapell. Inom vaktmästarorganisationen arbetar 8 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med 2 säsongsanställda och några sommarjobbare. Som kyrkvaktmästare ingår bland annat: att arbeta med förekommande arbetsuppgifter på en kyrkogård. att arbeta... Visa mer
Vi söker en tillsvidareanställd kyrkvaktmästare på 100 %. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. I pastoratet finns totalt fyra kyrkogårdar, fem kyrkor och ett kapell.
Inom vaktmästarorganisationen arbetar 8 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med 2 säsongsanställda och några sommarjobbare.
Som kyrkvaktmästare ingår bland annat:
att arbeta med förekommande arbetsuppgifter på en kyrkogård.
att arbeta i församlingshem och kyrkor med till exempel lokalvård och underhåll.
skötsel och underhåll av sprinklersystem tillsammans med andra vaktmästare. Du har återkommande beredskap på veckodagar och helger tillsammans med de andra vaktmästarna.
tjänstgöring vid gudstjänster och kyrkliga handlingar, även på helger.

Tillsammans med de andra vaktmästarna kommer du jobba både i sol och i regn. Du utgår från Habo kyrka men kan sedan få arbeta på våra andra kyrkogårdar och kyrkor. Du möter många besökare och är vårt ansikte utåt. En förutsättning är därför att du är serviceinriktad och kan möta människor i livets alla skeende, även i sorg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi ser gärna att du
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt.
arbetar flexibelt, är samarbetsvillig och social.
är serviceinriktad.

Kvalifikationer:
du ska vara över 18 år.
du ska ha B-körkort.
det är meriterande om du har hjullastarutbildning.
flerårig yrkeserfarenhet från skötsel, drift och underhåll av inne- och utemiljöer och/eller motsvarande utbildning.
det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning
du ska dela Svenska kyrkans värderingar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande intervjuer. Visa mindre

Habo söker sommarjobbare till vägkyrkan

Vi söker sommarjobbare under perioden 19 juni - 9 augusti 2023. Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 19 juni – 9 augusti. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka. Att arbeta i vägkyrkan innebär bland annat att: vara värd i kyrkan och caféet. leda guidningar i Habo kyrka. leda ... Visa mer
Vi söker sommarjobbare under perioden 19 juni - 9 augusti 2023.
Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 19 juni – 9 augusti.
Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka.
Att arbeta i vägkyrkan innebär bland annat att:
vara värd i kyrkan och caféet.
leda guidningar i Habo kyrka.
leda en enkel andakt i kyrkan ett par gånger i veckan.
göra inköp och städa vägkyrkans lokaler.
tjänstgöra som vaktmästare vid gudstjänster.

Du är timanställd och kommer att arbeta både kvällar och helger. Du arbetar ungefär 32-35 h i veckan under sju veckor. Vi ses gärna att du är över 18 år. Meriterande om du har B-körkort. Sommarjobbet inleds med en introduktionsvecka.
Vi ser gärna att du..
är intresserad av kultur och historia.
kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, gärna något mer språk.
är utåtriktad och serviceinriktad.
delar Svenska kyrkans värderingar.

Arbetet kräver att du tycker om att stå och prata inför folk. Vi ger dig ett mångsidigt arbete med många möten med olika människor.
Lön enligt avtal.
Sista dag för ansökan är 8 mars 2023. Löpande urval kan ske. Visa mindre

Vägkyrkoassistenter till Vägkyrkans café

Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 20 juni – 14 augusti. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka. Som vägkyrkoassistent ingår bland annat att.. vara värd i kyrkan och caféet. leda guidningar i Habo kyrka. leda andakter i kyrkan ett par gånger i veckan. göra inköp och städa vägky... Visa mer
Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 20 juni – 14 augusti.
Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka.
Som vägkyrkoassistent ingår bland annat att..
vara värd i kyrkan och caféet.
leda guidningar i Habo kyrka.
leda andakter i kyrkan ett par gånger i veckan.
göra inköp och städa vägkyrkans lokaler.
tjänstgöra som vaktmästare vid gudstjänster.

Du är timanställd och kommer att arbeta både kvällar och helger. Du arbetar ungefär 32-35 h i veckan under sju veckor. Du ska vara över 18 år. Det är meriterande om du har B-körkort.
Vi ser gärna att du..
är intresserad av kultur och historia.
kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, gärna något mer språk.
är utåtriktad och serviceinriktad.
delar Svenska kyrkans värderingar.

Arbetet kräver att du tycker om att stå och prata inför folk. Vi ger dig ett mångsidigt arbete med många möten med olika människor.
Lön enligt avtal.
Sista dag för ansökan är 1 mars. Löpande urval kan ske. Visa mindre

Vägkyrkoassistenter till Vägkyrkans café

Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 20 juni – 14 augusti. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka. Som vägkyrkoassistent ingår bland annat att.. vara värd i kyrkan och caféet. leda guidningar i Habo kyrka. leda andakter i kyrkan ett par gånger i veckan. göra inköp och städa vägky... Visa mer
Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 20 juni – 14 augusti.
Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka.
Som vägkyrkoassistent ingår bland annat att..
vara värd i kyrkan och caféet.
leda guidningar i Habo kyrka.
leda andakter i kyrkan ett par gånger i veckan.
göra inköp och städa vägkyrkans lokaler.
tjänstgöra som vaktmästare vid gudstjänster.

Du är timanställd och kommer att arbeta både kvällar och helger. Du arbetar ungefär 32-35 h i veckan under sju veckor. Du ska vara över 18 år. Det är meriterande om du har B-körkort.
Vi ser gärna att du..
är intresserad av kultur och historia.
kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, gärna något mer språk.
är utåtriktad och serviceinriktad.
delar Svenska kyrkans värderingar.

Arbetet kräver att du tycker om att stå och prata inför folk. Vi ger dig ett mångsidigt arbete med många möten med olika människor.
Lön enligt avtal.
Sista dag för ansökan är 31 mars. Löpande urval kan ske. Visa mindre

Kyrkogårdsförman

Ansök    Aug 19    Habo Pastorat    Kyrkogårdsförman
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre församlingar. Vi har ett levande gudstjänstliv och mötesplatser för såväl barn som vuxna i hela pastoratet. Habo är en expanderande kommun med många barnfamiljer. I kommunen bor cirka 12 000 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor, ett kapell och fyra ... Visa mer
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre församlingar. Vi har ett levande gudstjänstliv och mötesplatser för såväl barn som vuxna i hela pastoratet.
Habo är en expanderande kommun med många barnfamiljer. I kommunen bor cirka 12 000 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor, ett kapell och fyra kyrkogårdar.
Inom vaktmästeriet, både inre och yttre tjänst, arbetar 10 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med 2,5 säsongsanställda och sommarjobbare.
Vi söker arbetande förman för kyrkvaktmästarna. I tjänsten ingår att vara förman för såväl kyrkogårdsarbete som fastighetsskötsel. Arbetet sker enligt instruktioner från kyrkogårdsföreståndaren. I tjänsten ingår också skötsel av pastoratets sprinklersystem samt beredskap, tjänstgöring vid kyrkliga handlingar och gudstjänster och vissa arbetsmiljöuppgifter.
Vikariat från 1/10 2021 – 31/8 2022 med trolig förlängning vid fortsatt tjänstledighet för ordinarie tjänsteinnehavare.
B-körkort samt erfarenhet av arbete på kyrkogård och arbetsledning är ett krav.
Tjänsten utgår från Habo kyrka. Visa mindre

Präst

Ansök    Sep 9    Habo Pastorat    Komminister
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna. Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 12 600 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps förs... Visa mer
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna.
Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 12 600 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi ett arbetslag med 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell.
Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst engagerade medarbetare, såväl anställda som ideella. Som anställd hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag som har mycket glädje i arbetet och är nyfikna på framtiden. Vi ser det som viktigt att vara en öppen gemenskap med möjlighet att växa och utvecklas.
I vårt ombyggda Kyrkans hus i Habo finns nya, funktionella kontor och församlingslokaler.
Nu söker vi dig som vill arbeta som präst med människor i alla åldrar. Vi hoppas att du brinner för gudstjänster och ser dop, vigslar och begravningar som viktiga gudstjänster och kontaktytor.
Som komminister hos oss arbetar du med sedvanliga prästuppgifter och vi hoppas att du ser ett värde i att arbeta både traditionellt och förnyande.
Du är engagerad och förankrad i din tro och ser fram emot att bidra till att göra Kristus känd, trodd och älskad och att arbeta för att kristen tro ska bli en naturlig del av människors liv.
Vi hoppas vidare att du tillsammans med oss vill vara med och utveckla de två utvecklingsområden som vi nu vill satsa extra på i vårt pastorat, nämligen ideellt engagemang samt lärande och andlig fördjupning.
Vi förväntar oss att du:
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt
är öppen för utveckling och förändringar i arbetet
arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social
är bra på planering och framförhållning
har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
har körkort och tillgång till bil
är prästvigd i Svenska kyrkan.

Med tanke på att du i tjänsten möter många människor läggs stor vikt vid personlig lämplighet.
Bostad kan erbjudas.
Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande. Visa mindre

Präst med inriktning mot barn och unga

Ansök    Maj 18    Habo Pastorat    Komminister
Habo pastorat söker präst med ansvar för barn, ungdoms- och familjearbete Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna. Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 12 600 invånare och ca 8 300 är ... Visa mer
Habo pastorat söker präst med ansvar för barn, ungdoms- och familjearbete
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna.
Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 12 600 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi ett arbetslag med 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell.
Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst engagerade medarbetare, såväl anställda som ideella. Som anställd hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag som har mycket glädje i arbetet och är nyfikna på framtiden. Vi ser det som viktigt att vara en öppen gemenskap med möjlighet att växa och utvecklas.
Efter sommaren flyttar vi in i nya fräscha lokaler i vårt ombyggda Kyrkans hus i centrala Habo. Det innebär bland annat stora funktionella lokaler för barn- och ungdomsverksamhet, stora samlingssalar och bra personalutrymmen.
Nu söker vi dig som skulle tycka om att vara med i vårt dynamiska barn, ungdoms- och familjearbete. Här ingår också att vara en del av konfirmandteamet tillsammans med pedagoger, diakon och musikalisk kompetens.
I denna uppgift bidrar du till den teologiska reflektionen och hur den gestaltas bland barn och unga. Vi söker dig som vill vara med på denna spännande resa.
Kika gärna in på våra sociala medier för att se vårt arbete med barn, ungdom och familjer.
Förutom denna inriktning ingår sedvanliga arbetsuppgifter som gudstjänster och kyrkliga handlingar som du delar med övriga präster i församlingen.
I dina uppgifter finns också att regelbundet samla våra gudstjänstgrupper för deras utveckling och samordning.
Vi förväntar oss att du:
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt
är öppen för utveckling och förändringar i arbetet
trivs med att arbeta i team
arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social
är bra på planering och framförhållning
har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
har körkort och tillgång till bil.

Med tanke på att du i tjänsten möter många människor läggs stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten är tillsvidareanställning 100 %, tillträde efter överenskommelse.
Bostad kan erbjudas.
Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och kan ske före sista ansökningsdag. Visa mindre

Präst med inriktning mot barn och unga

Ansök    Apr 15    Habo Pastorat    Komminister
Habo pastorat söker präst med ansvar för barn, ungdoms- och familjearbete Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna. Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 12 600 invånare och ca 8 300 är ... Visa mer
Habo pastorat söker präst med ansvar för barn, ungdoms- och familjearbete
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna.
Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 12 600 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi ett arbetslag med 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell.
Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst engagerade medarbetare, såväl anställda som ideella. Som anställd hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag som har mycket glädje i arbetet och är nyfikna på framtiden. Vi ser det som viktigt att vara en öppen gemenskap med möjlighet att växa och utvecklas.
Efter sommaren flyttar vi in i nya fräscha lokaler i vårt ombyggda Kyrkans hus i centrala Habo. Det innebär bland annat stora funktionella lokaler för barn- och ungdomsverksamhet, stora samlingssalar och bra personalutrymmen.
Nu söker vi dig som skulle tycka om att vara med i vårt dynamiska barn, ungdoms- och familjearbete. Här ingår också att vara en del av konfirmandteamet tillsammans med pedagoger, diakon och musikalisk kompetens.
I denna uppgift bidrar du till den teologiska reflektionen och hur den gestaltas bland barn och unga. Vi söker dig som vill vara med på denna spännande resa.
Kika gärna in på våra sociala medier för att se vårt arbete med barn, ungdom och familjer.
Förutom denna inriktning ingår sedvanliga arbetsuppgifter som gudstjänster och kyrkliga handlingar som du delar med övriga präster i församlingen.
I dina uppgifter finns också att regelbundet samla våra gudstjänstgrupper för deras utveckling och samordning.
Vi förväntar oss att du:
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt
är öppen för utveckling och förändringar i arbetet
trivs med att arbeta i team
arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social
är bra på planering och framförhållning
har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
har körkort och tillgång till bil.

Med tanke på att du i tjänsten möter många människor läggs stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten är tillsvidareanställning 100 %, tillträde efter överenskommelse.
Bostad kan erbjudas.
Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och kan ske före sista ansökningsdag. Visa mindre

Sommarjobb som kyrkogårdsarbetare

Vi söker sommarjobbare under perioden 14 juni – 13 augusti 2021. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Det finns totalt fyra kyrkogårdar och fem kyrkor/kapell. Inom vaktmästeriet, både inre och yttre tjänst, arbetar 10 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med 2,5 säsongsanställda och sommarjobbare. Som kyrkogårdsarbetare ingår bland annat.. · skötsel av rabatter och grönytor. · rensning... Visa mer
Vi söker sommarjobbare under perioden 14 juni – 13 augusti 2021. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Det finns totalt fyra kyrkogårdar och fem kyrkor/kapell.
Inom vaktmästeriet, både inre och yttre tjänst, arbetar 10 tillsvidareanställda. Under säsong stärks bemanningen med 2,5 säsongsanställda och sommarjobbare.
Som kyrkogårdsarbetare ingår bland annat..
· skötsel av rabatter och grönytor.
· rensning av ogräs.
· lokalvård.
Tillsammans med de andra kommer du jobba både i sol och i regn. Du utgår från Habo kyrka eller Gustav Adolfs kyrka, men kan sedan få arbeta på alla våra kyrkogårdar.
Kvalifikationer
· Du ska vara över 18 år.
· Det är meriterande att du har B-körkort.
Vi ser gärna att du:
- har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt .
- arbetar flexibelt, är samarbetsvillig och social.
- har maskinvana för grönytor.
Sista dag för ansökan är 22 februari. Löpande urval kan ske.
Märk din ansökan med ”sommarjobb kyrkogård”. Visa mindre

Vägkyrkoassistenter till Vägkyrkans café

Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 21 juni – 10 augusti. Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka. Som vägkyrkoassistent ingår bland annat att.. vara värd i kyrkan och caféet. leda guidningar i Habo kyrka. leda andakter i kyrkan ett par gånger i veckan. göra inköp och städa vägky... Visa mer
Vi söker fyra sommarjobbare till vägkyrkans café vid Habo kyrka under perioden 21 juni – 10 augusti.
Habo pastorat består av tre församlingar – Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Under sommaren besöker många turister Habo med omnejd och tusentals människor besöker Habo kyrka.
Som vägkyrkoassistent ingår bland annat att..
vara värd i kyrkan och caféet.
leda guidningar i Habo kyrka.
leda andakter i kyrkan ett par gånger i veckan.
göra inköp och städa vägkyrkans lokaler.
tjänstgöra som vaktmästare vid gudstjänster.

Du är timanställd och kommer att arbeta både kvällar och helger. Du arbetar ungefär 32-35 h i veckan under sju veckor. Du ska vara över 18 år och ha B-körkort.
Vi ser gärna att du..
är intresserad av kultur och historia.
kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, gärna något mer språk.
är utåtriktad och serviceinriktad.
delar Svenska kyrkans värderingar.

Arbetet kräver att du tycker om att stå och prata inför folk. Vi ger dig ett mångsidigt arbete med många möten med olika människor.
Lön enligt avtal.
Sista dag för ansökan är 22 februari 2021. Löpande urval kan ske. Visa mindre

Kyrkogårds- och löneadministratör

Ansök    Sep 9    Habo Pastorat    Löneadministratör
Svenska kyrkan i Habo söker Kyrkogårds- och löneadministratör. I Habo kommun bor ca. 12 000 invånare och drygt 8 300 är kyrkotillhöriga. Vi är 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell. Tycker du att Svenska kyrkans värderingar och arbete är viktigt? Är det ett sammanhang där du vill arbeta? Vi söker dig som har erfarenhet av att vara administratör. Som administratör kommer ditt arbete att bland annat bestå av: Administration i kyrk... Visa mer
Svenska kyrkan i Habo söker Kyrkogårds- och löneadministratör.
I Habo kommun bor ca. 12 000 invånare och drygt 8 300 är kyrkotillhöriga. Vi är 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell.
Tycker du att Svenska kyrkans värderingar och arbete är viktigt? Är det ett sammanhang där du vill arbeta? Vi söker dig som har erfarenhet av att vara administratör.
Som administratör kommer ditt arbete att bland annat bestå av:
Administration i kyrkogårdsärenden
Lönehantering och utbetalningar
Sköta pastoratets kontakt med försäkringskassa och arbetsförmedling
Skriva anställningsavtal
Sköta pastoratets kontakt med arbetsgivarorganisationer angående avtalstolkning
Posthantering, frankering och sortering
Administrativt stöd till organisationen
Service och stöd i församlingsexpeditionen

Utbildning/kvalifikationer för tjänsten:
Lägst gymnasial utbildning
Några års erfarenhet inom området
B-körkort
Delar Svenska kyrkans värderingar

Vi förväntar oss att du:
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt
har goda datakunskaper och har förmåga att snabbt lära dig nya IT-system.
är öppen för utveckling och förändringar i arbetet
arbetar flexibelt och prestigelöst, är samarbetsvillig och social
har ett gott ordningssinne och arbetar på ett strukturerat sätt
har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Med tanke på att tjänsten berör förtroendevalda, personal och församlingsbor kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.
En merit är kännedom om Svenska kyrkan och dess organisation. Medlemskap i Svenska kyrkan förutsätts liksom lojalitet gentemot vår värdegrund.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, sista ansökningsdatum är den 25 september 2020. Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och kan ske före sista ansökningsdag. Visa mindre

Präst med inriktning mot barn och unga

Ansök    Jan 28    Habo Pastorat    Komminister
Habo pastorat söker präst med ansvar för barn, ungdoms- och familjearbete Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar. Vi har ett levande gudstjänstliv och mötesplatser för såväl barn som vuxna i hela pastoratet. Habo är en expanderande kommun med många barnfamiljer. I kommunen bor cirka 12 000 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Bran... Visa mer
Habo pastorat söker präst med ansvar för barn, ungdoms- och familjearbete
Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar. Vi har ett levande gudstjänstliv och mötesplatser för såväl barn som vuxna i hela pastoratet.
Habo är en expanderande kommun med många barnfamiljer. I kommunen bor cirka 12 000 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell.
Nu söker vi en präst med inritning mot barn, ungdoms- och familjearbetet. Här ingår också att vara en del av konfirmandteamet och vara med i utvecklingen av konfirmandverksamheten.
I dina uppgifter finns också att regelbundet samla våra gudstjänstgrupper för deras utveckling och samordning.
Förutom denna inriktning ingår sedvanliga arbetsuppgifter som gudstjänster och kyrkliga handlingar.
Vi förväntar oss att du:
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt
är öppen för utveckling och förändringar i arbetet
trivs med att arbeta i team.
arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social
är bra på planering och framförhållning
har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
har körkort och tillgång till bil.
är prästvigd i Svenska kyrkan.

Tjänsten är tillsvidareanställning 100 %, tillträde efter överenskommelse.
Med tanke på att du i tjänsten möter många människor läggs stor vikt vid personlig lämplighet.
Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och kan ske före sista ansökningsdag.
Tillträde sker 1 april 2021 eller efter överenskommelse.
Välkommen med din ansökan senast den 4 februari. Visa mindre

Kantor/organist

Ansök    Okt 13    Habo Pastorat    Kantor
Habo pastorat är en sprudlande församling med många besökare under hela veckan. Vi har ett levande gudstjänstliv och mötesplatser för såväl barn som vuxna i hela pastoratet. Habo är en expanderande kommun med många barnfamiljer. I kommunen bor cirka 12 000 invånare och drygt 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet är vi 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell. Som organist hos oss arbetar du i alla våra kyrkor. Du har ditt kontor t... Visa mer
Habo pastorat är en sprudlande församling med många besökare under hela veckan. Vi har ett levande gudstjänstliv och mötesplatser för såväl barn som vuxna i hela pastoratet.
Habo är en expanderande kommun med många barnfamiljer. I kommunen bor cirka 12 000 invånare och drygt 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet är vi 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell. Som organist hos oss arbetar du i alla våra kyrkor. Du har ditt kontor tillsammans med andra anställda i centrala Habo.
I pastoratet finns idag tre vuxenkörer, en ungdomskör och en projektkör. Vi har ett rikt körliv och fina instrument. Du blir en av tre kyrkomusiker i pastoratet, och en del av ett väl fungerande arbetslag med gott arbetsklimat.
Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av:
att spela på gudstjänster och kyrkliga handlingar
att leda vuxenkörer, en fyrstämmig och tvåstämmig kör
att ansvara för kyrkomusikers schemaläggning
möjlighet att ha orgelelever.

Utbildning/kvalifikationer för tjänsten:
Du ska ha gått Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på lägst C-nivå
Meriterande om du gått utbildning med inriktning på körledning
B-körkort och egen bil
Delar Svenska kyrkans värderingar.

Vi förväntar oss att du:
har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt
är öppen för utveckling och förändringar i arbetet
arbetar flexibelt och prestigelöst, är samarbetsvillig och social
har ett gott ordningssinne
är bra på planering och framförhållning
har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Tjänsten är tillsvidareanställning 100 %, tillträde efter överenskommelse.
Med tanke på att du i tjänsten möter många människor läggs stor vikt vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, sista ansökningsdatum är den 27 oktober 2020. Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och kan ske före sista ansökningsdag.
Tillträde sker 1 februari 2021 eller efter överenskommelse. Visa mindre