Lediga jobb som Biträdande rektor i Habo

Se lediga jobb som Biträdande rektor i Habo. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Habo som finns hos arbetsgivaren.

Biträdande Rektor

Ansök    Feb 6    Habo kommun    Biträdande rektor
Habo kommun växer och en ökad befolkningsmängd innebär behov av fler utbildningsplatser. Inför läsåret 2023/2024 kommer Bränninge skolområde utökas till två skolor, Bränningeskolan och den nybyggda Kärnekullaskolan. Anna Smid kommer att vara rektor för båda skolorna och varje skola kommer även ha en biträdande rektor samt en gemensam intendent. Vi söker därför en biträdande rektor till Bränningeskolan som till läsårsstart i augusti kommer att vara en enpar... Visa mer
Habo kommun växer och en ökad befolkningsmängd innebär behov av fler utbildningsplatser. Inför läsåret 2023/2024 kommer Bränninge skolområde utökas till två skolor, Bränningeskolan och den nybyggda Kärnekullaskolan. Anna Smid kommer att vara rektor för båda skolorna och varje skola kommer även ha en biträdande rektor samt en gemensam intendent. Vi söker därför en biträdande rektor till Bränningeskolan som till läsårsstart i augusti kommer att vara en enparallellig F-6 skola med cirka 175 elever.
Bränningeskolan är en skola med hög trivsel både bland elever och personal. Skolan präglas av mycket god sammanhållning och behörig personal och våra verksamheter genomsyras av engagemang, kunskap, trygghet och stolthet.
Bränningskolan sprider glädje, kompetens och erfarenhet. Tillsammans jobbar vi för att utveckla och förbättra vår skola och den undervisning vi bedriver, hela tiden med elevens bästa i fokus. Våra ledord är "Det är viktigt för oss att det går bra för dig". För oss på Bränningeskolan är det viktigt att se att alla elever har förmågan att utvecklas på bästa möjliga sätt bara de ges rätt förutsättningar.
Vi vill att alla på skolan, både barn och vuxna ska känna sig trygga och respekterade och uppleva en bra miljö för lärande. Vi vill ha en utbildning där våra elever upplever en skol- och fritidsmiljö som präglas av trygghet och studiero. Vår undervisning är strukturerad och varierad med en kombination av traditionella läromedel och digitala enheter.
Bränningeskolan är belägen i ett område med närhet till skog och motionsspår som kan användas även under skol- och fritidstid.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad biträdande rektor som tror på att alla elever har möjlighet att nå kunskapsmålen. Du är med och leder den pedagogiska verksamheten tillsammans med rektor och ansvarar för läroplanens mål tillsammans med dina kompetenta medarbetare. Tillsammans med rektor och ledningsgruppen kommer du att driva skolans kvalitets- och utvecklingsarbete. I uppdraget ingår bland annat att vara delaktig i budget- personal- och arbetsmiljöarbete.
Personalansvar kommer delas med rektor. Du kommer ha medarbetarsamtal samt lönesamtal.
Du kommer vara delaktig i det systematiska arbetsmiljöarbetet, SAM, och i det systematiska kvalitetsarbetet, SKA. Du är delaktig i att nå verksamhetens ekonomiska mål genom att vara insatt i och förstå budgetramar. Ditt arbete leds och fördelas av rektor.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet. Du ska vara väl insatt i skolans och fritidshemmets styrdokument, ha god samarbetsförmåga och förmåga att leda andra. För att framgångsrikt kunna leda din verksamhet är det viktigt att kommunicera på ett tydligt sätt samt skapa engagemang och delaktighet. Du behöver vara utvecklingsinriktad och drivande och när det behövs kunna stanna upp, prioritera och kanske omvärdera en situation.
För att möta kraven för rollen som biträdande rektor ska du vara väl insatt i de lagar och förordningar som styr skolans verksamheter och du är väl förankrad i läroplanens mål samt har god kunskap om skolans uppdrag. Du har hög kompetens inom utvecklingsarbete och av skolans pedagogik.
Du har god pedagogisk insikt, där du genom att involvera medarbetarna sätter barnens lärande och utveckling i fokus.
Du ska ha god kunskap inom IKT för att kunna medverka i den digitala utvecklingen på skolan där vi idag en god tillgång på digitala verktyg.
Det ställs idag stora krav på mål- och resultatuppföljning av de pedagogiska verksamheterna vilket kräver mycket god skriftlig, analytisk och administrativ förmåga. Du har förmågan att skapa engagemang, delaktighet och ger dina medarbetare förutsättningar för att lyckas i sitt uppdrag.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som person är du trygg, kommunikativ och tydlig ledare. Du vågar möta och hantera det svåra i verksamheten. Du utövar ett stödjande och närvarande pedagogiskt ledarskap genom att vara en närvarande ledare. Du har lätt att samarbeta med andra, du är intresserad och har lätt att lära dig nya saker som du sedan omsätter i praktiken.ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biträdande rektor

Ansök    Okt 27    Habo kommun    Biträdande rektor
Vill du vara med och forma en helt ny skola? Habo kommun växer och en ökad befolkningsmängd innebär behov av fler utbildningsplatser . Läsåret 2023/2024 slog vi upp portarna för den nybyggda Kärnekullaskolan. Vi söker nu en biträdande rektor till Kärnekullaskolan som är en tvåparallellig F-6 skola med plats för 350 elever. Vi vill att alla på skolan, både barn och vuxna ska känna sig trygga och respekterade och uppleva en bra miljö för lärande. Vi vill... Visa mer
Vill du vara med och forma en helt ny skola?

Habo kommun växer och en ökad befolkningsmängd innebär behov av fler utbildningsplatser . Läsåret 2023/2024 slog vi upp portarna för den nybyggda Kärnekullaskolan.
Vi söker nu en biträdande rektor till Kärnekullaskolan som är en tvåparallellig F-6 skola med plats för 350 elever.

Vi vill att alla på skolan, både barn och vuxna ska känna sig trygga och respekterade och uppleva en bra miljö för lärande. Vi vill ha en utbildning där våra elever upplever en skol- och fritidsmiljö som präglas av trygghet och studiero. Vår undervisning är strukturerad och varierad med en kombination av traditionella läromedel och digitala enheter


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad biträdande rektor som tror på att alla elever har möjlighet att nå kunskapsmålen. Du är med och leder den pedagogiska verksamheten tillsammans med rektor och ansvarar för läroplanens mål tillsammans med dina kompetenta medarbetare. Tillsammans med rektor kommer du att driva skolans kvalitets- och utvecklingsarbete. I uppdraget ingår bland annat att vara delaktig i budget- personal- och arbetsmiljöarbete.
Personalansvar kommer delas med rektor. Du kommer att ha medarbetarsamtal samt lönesamtal.
Du kommer vara delaktig i det systematiska arbetsmiljöarbetet, SAM, och i det systematiska kvalitetsarbetet, SKA. Du är delaktig i att nå verksamhetens ekonomiska mål genom att vara insatt i och förstå budgetramar. Ditt arbete leds och fördelas av rektor.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet. Du ska vara väl insatt i skolans och fritidshemmets styrdokument, ha god samarbetsförmåga och förmåga att leda andra. För att framgångsrikt kunna leda din verksamhet är det viktigt att kommunicera på ett tydligt sätt samt skapa engagemang och delaktighet.
Du har god pedagogisk insikt, där du genom att involvera medarbetarna sätter barnens lärande och utveckling i fokus.
Du ska ha god kunskap inom IKT för att kunna medverka i den digitala utvecklingen på skolan där vi idag en god tillgång på digitala verktyg.
Det ställs idag stora krav på mål- och resultatuppföljning av de pedagogiska verksamheterna vilket kräver mycket god skriftlig, analytisk och administrativ förmåga.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Anställningen är i Habo kommun med placering på Kärnekullaskolan. Visa mindre

Biträdande rektor

Ansök    Feb 12    Habo kommun    Biträdande rektor
Ta chansen att vikariera som biträdande rektor för Kråkeryds skolområde! Välkommen att bli en av oss på Kråkeryds skolområde. Området ligger i norra delen av Habo och består av två enparallelliga skolor, Kråkerydskolan och Fagerhults skola med knappt 10 minuters bilväg emellan. Skolorna har ca 150 elever per skola vilket skapar en gemytlig atmosfär där alla känner alla. Närhet till naturen skapar pedagogiska möjligheter samt möjligheter till rekreation. S... Visa mer
Ta chansen att vikariera som biträdande rektor för Kråkeryds skolområde!

Välkommen att bli en av oss på Kråkeryds skolområde. Området ligger i norra delen av Habo och består av två enparallelliga skolor, Kråkerydskolan och Fagerhults skola med knappt 10 minuters bilväg emellan. Skolorna har ca 150 elever per skola vilket skapar en gemytlig atmosfär där alla känner alla. Närhet till naturen skapar pedagogiska möjligheter samt möjligheter till rekreation. Skolgårdarna erbjuder stora ytor där skogen är en del av lekutrymmet.

Skolorna präglas av ett arbetsklimat där pedagogerna gemensamt jobbar för att ge bästa tänkbara undervisning och förutsättningar i det framtida livet för våra elever. I våra medarbetarenkäter så skattas bland annat arbetsgemenskapen på enheten mycket högt, år efter år, vilket vi är glada för och månar om. Personalomsättningen är låg.

Skolområdets vision sammanfattas med meningen "Tillsammans tar vi ansvar för vår framtid". För oss är det viktigt att skapa förutsättningar för alla elever att utvecklas på bästa möjliga sätt för just dem. Vi vill att alla på skolan, både barn och vuxna ska känna sig trygga och respekterade och uppleva en bra miljö för lärande. Vi vill ha en utbildning där våra elever upplever en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero.

På skolområdet finns tydliga rutiner och ett elevhälsoteam som arbetar utifrån ett salutogent perspektiv. Specialpedagog, speciallärare, kurator, skolsköterska och rektor utvecklar tillsammans elevhälsan i riktning mot ett än mer hälsofrämjande och förebyggande arbete, där elevhälsomöte (EHM) är ett av våra redskap.

Vår pedagogiska grundsyn:
Skolans uppgift är att låta varje enskild elev finna sin unika egenart och därigenom kunna delta i samhällslivet genom att ge sitt bästa i ansvarig frihet (Skolverket, 2022).

När en elev är trygg, sedd och bekräftad ges det goda förutsättningar för lärande och utveckling. En god relation till eleverna är grundläggande. Skolan är till för alla och uppdraget som pedagog är att möta alla oavsett förmågor och bakgrund och sedan utgå från det som fungerar. En människosyn där alla är lika mycket värda är av yttersta vikt.


ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med rektor, skolans ledningsgrupp och förstelärare kommer du att driva Kråkeryds skolområdes kvalitets- och utvecklingsarbete. I uppdraget ingår också att leda elevhälsoarbetet, trygghetsarbetet och det systematiska arbetsmiljöarbetet på skolan. I ditt uppdrag ingår även tjänsteplanering, närvarofrämjande insatser och närvarouppföljning, ekonomi och budgetuppföljning samt personalansvar för cirka hälften av skolans personalgrupp på ca 45 pedagoger.

KVALIFIKATIONER
Du är duktig på att skapa relationer med elever och kollegor och utgår från att eleverna kan och vill lära sig. Du som söker har ett genuint intresse av att utveckla hela människan och är tydlig, i ord och handling, med att alla människor är lika mycket värda. Du är initiativrik och samverkar för att skapa ett positivt klimat både bland personal och elever. Du har erfarenhet från att vara arbetslagsledare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Tjänsten är ett vikariat, vilket ger ett bra tillfälle att under ett år testa på en ny tjänst.

Som pedagogisk ledare har du kunskaper om och ett genuint intresse för elevers lärande som du omsätter i ditt ledarskap. Som ledare är du tydlig, prestigelös och får medarbetarna med dig. Du är skicklig i att dra nytta av medarbetares kunskap och kompetens i ditt uppdrag, genom ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap. Du är bra på att organisera och administrera och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god kommunikatör, är bra på att samarbeta och trivs med att ha många bollar i luften. Du har ditt stora engagemang och hjärta i det strategiska skolutvecklingsarbetet för att fortsatt och långsiktigt utveckla elevernas lärande och Kråkeryds skolområde inför kommande läsår.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biträdande rektor Alléskolan

Ansök    Sep 21    Habo kommun    Biträdande rektor
Välkommen att bli en av oss på Alléskolan, en treparallellig F-6 skola i Habo kommun med ca 570 elever. På Alléskolan har vi höga förväntningar på varandra och våra elever, vi lägger stort fokus på att skapa förutsättningar för ett väl fungerande tillsammansarbete genom kontinuitet, tydlighet och struktur. På Alléskolan jobbar vi gemensamt för att alla våra elever och vår personal ska bli "mitt allra bästa jag". Grundskollärare på Alléskolan omfattas av et... Visa mer
Välkommen att bli en av oss på Alléskolan, en treparallellig F-6 skola i Habo kommun med ca 570 elever. På Alléskolan har vi höga förväntningar på varandra och våra elever, vi lägger stort fokus på att skapa förutsättningar för ett väl fungerande tillsammansarbete genom kontinuitet, tydlighet och struktur. På Alléskolan jobbar vi gemensamt för att alla våra elever och vår personal ska bli "mitt allra bästa jag". Grundskollärare på Alléskolan omfattas av ett lokalt arbetstidsavtal för att främja tillsammansarbetet och kollegialt lärande.

Alla elever på skolan har tillgång till en egen lärplatta (iPad) i undervisningen i syfte att ge våra elever likvärdig tillgång till en modern lärmiljö. Genom strukturerat och målmedvetet arbete har Alléskolan kommit långt i arbetet med att utveckla och nyttja digitaliseringens möjligheter i skolan.

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner strax intill Jönköping. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Anställningen är i Habo kommun med placering på Alléskolan.


ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med rektor, ledningsgruppen och skolans förstelärare kommer du att driva skolans kvalitets- och utvecklingsarbete. I uppdraget ingår även bland annat tjänsteplanering, schemaläggning, närvarouppföljning, ekonomi och budgetuppföljning samt personalansvar för cirka hälften av skolans personal. Du kommer också vara delaktig i elevhälsoarbetet på skolan. Ditt arbete leds och fördelas av rektor.KVALIFIKATIONER
Som ledare är du tydlig och får medarbetarna med dig. Du är bra på att organisera och administrera och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god kommunikatör, är bra på att samarbeta och trivs med att ha många bollar i luften. Rektorsutbildning och erfarenhet av arbete som skolledare med personalansvar är meriterande.

Du har en pedagogisk högskoleutbildning, mycket goda IT-kunskaper och vill därigenom fortsatt bidra till en positiv utveckling av digitaliseringsarbetet på skolan. Som pedagogisk ledare har du också kunskaper om och ett genuint intresse för elevers lärande som du omsätter i ditt pedagogiska ledarskap.ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biträdande Rektor

Ansök    Okt 12    Habo kommun    Biträdande rektor
Kärnekullaskolan invigs med start läsåret 2023/2024. Skolan har plats för 350 elever i årskurs F-6. Skolan kommer vara i tre plan och innefatta bibliotek och fritidshem. Till skolan byggs en inspirerande skolgård som uppmuntrar till lek och kreativitet. Skolan kommer ha tillgång till den nya Sporthallen som byggs i området och vara placerad i ett helt nytt bostadsområde där det utöver bostäder också kommer finnas handel av olika slag. Inte långt från skola... Visa mer
Kärnekullaskolan invigs med start läsåret 2023/2024. Skolan har plats för 350 elever i årskurs F-6. Skolan kommer vara i tre plan och innefatta bibliotek och fritidshem. Till skolan byggs en inspirerande skolgård som uppmuntrar till lek och kreativitet. Skolan kommer ha tillgång till den nya Sporthallen som byggs i området och vara placerad i ett helt nytt bostadsområde där det utöver bostäder också kommer finnas handel av olika slag. Inte långt från skolan byggs också en helt ny förskola med plats för 120 barn. Pedagoger och skolledare har varit med i projekteringen av den nya skolan vilket har varit en viktig del i arbetet med utformningen av lokalerna. Kärnekullaskolan kommer tillhöra samma skolområde som Bränningeskolan vilket gör att det kommer vara samma rektor på båda skolorna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp en ny skola från grunden och vara med och skapa en teamkänsla bland den nya personalen. Vi söker en engagerad biträdande rektor som tror på att alla elever har möjlighet att nå kunskapsmålen. Du är med och leder den pedagogiska verksamheten tillsammans med rektor och ansvarar för läroplanens mål tillsammans med dina kompetenta medarbetare. Tillsammans med rektor och ledningsgruppen kommer du driva skolans kvalitets- och utvecklingsarbete. I uppdraget ingår bl.a. att vara delaktig i budget- personal- och arbetsmiljöarbete.
Personalansvar delas med rektor. Det ingår att ha medarbetarsamtal samt lönesamtal.
Du kommer vara delaktig i det systematiska arbetsmiljöarbetet, SAM, och i det systematiska kvalitetsarbetet, SKA. Du är delaktig i att nå verksamhetens mål genom att vara insatt och förstå budgetramar som kräver att du är trygg i ditt ledarskap. Ditt arbete leds och fördelas av rektor.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet. Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument, ha en god samarbetsförmåga och förmåga att leda andra. För att framgångsrikt kunna leda din verksamhet är det viktigt att kommunicera på ett tydligt sätt, skapa engagemang och delaktighet. Du behöver vara utvecklingsinriktad och drivande. Men att ibland kunna stanna upp, prioritera och kanske omvärdera en situation kan vara avgörande för att bemästra en roll som har en utmanande komplexitet och är mycket innehållsrik.
För att möta kraven i rollen som biträdande rektor ska du vara väl insatt i de lagar och förordningar som styr skolans verksamhet och du är väl förankrad i läroplanens mål samt har god kunskap om skolans uppdrag. Du har hög kompetens inom utvecklingsarbete och av skolans pedagogik.
Du har god pedagogisk insikt, som du genom att involvera medarbetarna sätter barnens lärande och utveckling i fokus. Du ska ha god kunskap inom IKT för att kunna medverka i den digitala utvecklingen på skolan. Vi har idag en god tillgång på digitala verktyg.
Det ställs idag stora krav på mål- och resultatuppföljning av de pedagogiska verksamheterna så du ska ha mycket god skriftlig, analytisk och administrativ förmåga. Du har förmågan att skapa engagemang, delaktighet och ger dina medarbetare förutsättningar för att lyckas i sitt uppdrag.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre