Lediga jobb som Miljöchef i Habo

Se lediga jobb som Miljöchef i Habo. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Habo som finns hos arbetsgivaren.

Habo och Mullsjö söker miljöchef

Ansök    Okt 30    INTEND AB    Miljöchef
Habo och Mullsjö kommuner ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. Ett framgångsrikt näringsliv, mycket hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar våra expansiva kommuner med sammanlagt cirka 20 000 invånare. Habo och Mullsjö kommuner har för miljöverksamheten en gemensam förvaltning och nämnd. Förvaltningen är placerad i Habo kommun. Habo och Mullsjö söker miljöchef Arb... Visa mer
Habo och Mullsjö kommuner ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. Ett framgångsrikt
näringsliv, mycket hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar våra
expansiva kommuner med sammanlagt cirka 20 000 invånare.
Habo och Mullsjö kommuner har för miljöverksamheten en gemensam förvaltning och nämnd. Förvaltningen är placerad i
Habo kommun.

Habo och Mullsjö söker miljöchef


Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som chef för vår miljöförvaltning är varierande och utmanande. Du ansvarar för planering, ledning, samordning, utveckling och uppföljning av verksamheten. För att kunna nå goda resultat så är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med många olika aktörer. Du har hjälp av tio engagerade medarbetare på miljöförvaltningen som under din ledning arbetar mot att uppnå uppsatta mål. Arbetsglädje, motivation, helhetssyn och uthållighet är ledstjärnor i arbetet. Arbetet som miljöchef ställer höga krav på dig som ledare i bemötande av medborgare, medarbetare och andra intressenter i verksamheten. Du har ett tydligt och inkluderande ledarskap, hög integritet samt är en skicklig kommunikatör i både tal och skrift. Vi kommer att fästa stor uppmärksamhet vid kompetenser som kommunikation, förmåga att väcka engagemang på ett positivt sätt samt kunna stödja dina medarbetare i sin professionella utveckling. Du kommer också att ingå i båda kommunernas ledningsgrupper där din insats och engagemang är en viktig del i uppdraget. Förvaltningen har i huvudsak fyra arbetsområden: hälsoskydd, livsmedel, miljöskydd och naturvård.


Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har relevant akademisk examen, exempelvis inom miljö- och hälsoskydd eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av ledningsarbete inom miljöområdet och ett intresse för att arbeta i en demokratiskt styrd organisation. B-körkort krävs. Erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning inom miljö och hälsoskydd är meriterande.

Erfarenhet krävs.Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2019-11-24
Referensnummer: 2019-601

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Jan Sundman
Kommundirektör Habo
036- 442 81 57
0708-482 057
[email protected]

Lennie Johansson
Kommundirektör Mullsjö
070-37 60 021

Monica Lundkvist
Biträdande Personalchef
036-442 80 95
070-996 05 78
[email protected]

Fackliga företrädare nås via vår växel 036-442 80 00.Övrigt
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Ivan Madunic, 0705-32 08 16 eller Lina Ambjörnsson 0730-322 086 på INTEND som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Rekryteringen sker löpande med sista svarsdatum 2019-11-24. Intervjuer planeras att äga rum under första halvan av december månad.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Välkommen med din ansökan 
Du söker tjänsten via www.intendab.com. Urval sker löpande, så skicka gärna in din intresseanmälan snarast. Visa mindre

Miljöchef

Ansök    Mar 18    Habo kommun    Miljöchef
Habo och Mullsjö kommuner ligger i södra Vätterbygden som tillhör en av Sveriges främsta tillväxtregioner. I kommunerna finns vacker natur, ett starkt näringsliv, goda kommunikationer samt livfulla och attraktiva samhällen som tillsammans har cirka 20 000 invånare. Habo och Mullsjö kommuner delar miljöverksamheten i en gemensam nämnd och förvaltning. Förvaltningen är placerad i Habo kommun och består av 10 medarbetare som tillsammans arbetar med miljösky... Visa mer
Habo och Mullsjö kommuner ligger i södra Vätterbygden som tillhör en av Sveriges främsta tillväxtregioner. I kommunerna finns vacker natur, ett starkt näringsliv, goda kommunikationer samt livfulla och attraktiva samhällen som tillsammans har cirka 20 000 invånare.

Habo och Mullsjö kommuner delar miljöverksamheten i en gemensam nämnd och förvaltning. Förvaltningen är placerad i Habo kommun och består av 10 medarbetare som tillsammans arbetar med miljöskydd, små avlopp, hälsoskydd, livsmedel samt administration. Trivseln i gruppen är hög med god sammanhållning och kollegialt lärande. Förvaltningen har under flera år fått toppbetyg vid medarbetarundersökningar.


ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningschef över miljöförvaltningen ansvarar du för att tillsyn och kontroller utförs enligt lagstiftning med en god kvalitet. Arbetet sker i samverkan och dialog med andra aktörer, både internt och externt, genom ett pragmatiskt och lösningsorienterat förhållningssätt. Som miljöchef har du övergripande budget-, personal och arbetsmiljöansvar och arbetar aktivt med att driva utvecklingsarbetet inom verksamhetens olika områden.

Som miljöchef ansvarar du för planering, ledning, samordning, utveckling och uppföljning av verksamheten. Du har hjälp av 10 engagerade medarbetare på miljöförvaltningen som under din ledning arbetar för att uppnå uppsatta mål. Arbetsglädje, motivation, helhetssyn och uthållighet är ledstjärnor i arbetet.

Du har ett tydligt och inkluderande ledarskap, hög integritet samt är en skicklig kommunikatör i tal och skrift. Vi kommer att fästa stor uppmärksamhet vid kompetenser som kommunikation, förmåga att väcka engagemang på ett positivt sätt samt kunna stödja dina medarbetare i sin professionella utveckling.

Du är direkt underställd kommundirektören i Habo, och ingår i dennes ledningsgrupp, men rapporterar även till Mullsjö kommuns kommundirektör. Som medlem i ledningsgruppen förväntas du ta en aktiv roll och vara delaktig i det strategiska utvecklingsarbetet. I rollen kan även arbete med kommunens övergripande krisberedskap komma att ingå.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet, och som besitter erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation. Du har akademisk bakgrund inom miljöskydd, eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Erfarenhet av att driva förändringsarbete med framgångsrika resultat är viktigt för att lyckas, liksom erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning. Vidare har du ansvarat för tillsyns- och kvalitetsarbete ur ett myndighetsperspektiv, och har vana av att leda och följa upp arbetet mot i förväg uppsatta mål. I rollen kan även arbete med kommunens övergripande krisberedskap komma att ingå.

För att uppnå goda resultat krävs det att du är engagerad, driven, trygg och tydlig i ditt ledarskap samt besitter en stor kommunikativ förmåga. Därtill fordrar uppdraget att du snabbt kan ställa om till förändrade omständigheter och ändrade krav. Du är duktig på att bygga relationer, skapa nätverk och samarbeta både inom och utanför organisationen. En god självkännedom, hög stresstolerans och förmåga att hantera pressade situationer är tillgångar som också är av betydelse. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att du på ett föredömligt och professionellt sätt bidrar med kompetens i såväl ledningsgrupperna som andra arbetsgrupper.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Habo och Mullsjö söker miljöchef

Habo och Mullsjö kommuner ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. Ett framgångsrikt näringsliv, mycket hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar våra expansiva kommuner med sammanlagt cirka 20 000 invånare. Habo och Mullsjö kommuner har för miljöverksamheten en gemensam förvaltning och nämnd. Förvaltningen är placerad i Habo kommun. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifte... Visa mer
Habo och Mullsjö kommuner ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. Ett framgångsrikt näringsliv, mycket hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar våra expansiva kommuner med sammanlagt cirka 20 000 invånare.
Habo och Mullsjö kommuner har för miljöverksamheten en gemensam förvaltning och nämnd. Förvaltningen är placerad i Habo kommun.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter som chef för vår miljöförvaltning är varierande och utmanande. Du ansvarar för planering, ledning, samordning, utveckling och uppföljning av verksamheten. För att kunna nå goda resultat så är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med många olika aktörer. Du har hjälp av tio engagerade medarbetare på miljöförvaltningen som under din ledning arbetar mot att uppnå uppsatta mål. Arbetsglädje, motivation, helhetssyn och uthållighet är ledstjärnor i arbetet.
Arbetet som miljöchef ställer höga krav på dig som ledare i bemötande av medborgare, medarbetare och andra intressenter i verksamheten. Du har ett tydligt och inkluderande ledarskap, hög integritet samt är en skicklig kommunikatör i både tal och skrift. Vi kommer att fästa stor uppmärksamhet vid kompetenser som kommunikation, förmåga att väcka engagemang på ett positivt sätt samt kunna stödja dina medarbetare i sin professionella utveckling. Du kommer också att ingå i båda kommunernas ledningsgrupper där din insats och engagemang är en viktig del i uppdraget.
Förvaltningen har i huvudsak fyra arbetsområden: hälsoskydd, livsmedel, miljöskydd och naturvård.


KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten har relevant akademisk examen, exempelvis inom miljö- och hälsoskydd eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av ledningsarbete inom miljöområdet och ett intresse för att arbeta i en demokratiskt styrd organisation. B-körkort krävs. Erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning inom miljö och hälsoskydd är meriterande.

ÖVRIGT
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Ivan Madunic, 0705-32 08 16 eller Lina Ambjörnsson 0730-322 086 på INTEND som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Rekryteringen sker löpande med sista svarsdatum 2019-11-24. Intervjuer planeras att äga rum under första halvan av december månad.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Visa mindre