Lediga jobb som Områdeschef, äldre- och handikappomsorg i Habo

Se lediga jobb som Områdeschef, äldre- och handikappomsorg i Habo. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Habo som finns hos arbetsgivaren.

Vård- och omsorgschef, 2 tjänster

Då nuvarande vård- och omsorgschef går vidare till annat uppdrag söker vi en ersättare med tillträde efter överenskommelse. Samtidigt söker vi ytterligare en vård- och omsorgschef med tillträde under 2024 då socialnämnden beslutat att utöka organisationen. Bakgrund till beslutet är att samtliga verksamhetsområden inom vård och omsorg står inför ökade behov. Därav behöver förvaltningen kunna arbeta än mer riktat inom de olika verksamhetsfälten som ingår i v... Visa mer
Då nuvarande vård- och omsorgschef går vidare till annat uppdrag söker vi en ersättare med tillträde efter överenskommelse. Samtidigt söker vi ytterligare en vård- och omsorgschef med tillträde under 2024 då socialnämnden beslutat att utöka organisationen. Bakgrund till beslutet är att samtliga verksamhetsområden inom vård och omsorg står inför ökade behov. Därav behöver förvaltningen kunna arbeta än mer riktat inom de olika verksamhetsfälten som ingår i vård- och omsorg. Som vård- och omsorgschef ingår du i den förvaltningsövergripande ledningsgruppen som leds av socialchef.

ARBETSUPPGIFTER
De båda vård- och omsorgstjänsterna har olika ansvarsområden. En med inriktning äldreomsorg och hälso- och sjukvård, en med inriktning mot funktionshinderomsorg, administration och bemanning. Nämn i din ansökan var ditt största intresse finns.

Som VO-chef kommer du att ha övergripande ansvar för ledning och utveckling inom ditt ansvarsområde. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:

• Ledning och samordning av enhetschefer inom ditt verksamhetsområde. För den tjänst som avser funktionshinderomsorg, administration och bemanning ansvarar du även för stödfunktioner så som avgiftshandläggare, administratörer och bemanningsplanerare
• Implementering och utveckling av strategier för att säkerställa högkvalitativ vård och omsorg
• Ansvar för budget och resurshantering
• Utveckling och implementering av policys och riktlinjer
• Samarbete med likvärdig befattning och samverkan inom den egna kommunen samt andra myndigheter

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Relevant högskoleutbildning inom socialt arbete, vård- och omsorg eller annan likvärdig utbildning på högskolenivå
• Erfarenhet av att leda andra chefer
• Förmåga att utveckla och implementera långsiktiga strategier
• Goda kommunikations- och samarbetsförmågor
• Relevant kunskap om lagar inom respektive verksamhetsområde

Personliga egenskaper:
• Driven och engagerad
• God problemlösningsförmåga
• Förmåga att skapa en positiv arbetsmiljö
• Flexibilitet och anpassningsförmåga

ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Enhetschef Bemanning

Visste du att många av de roligaste, mest intressanta och meningsfulla jobben på arbetsmarknaden finns i kommunerna? Ett jobb i Habo betyder ett jobb i en av Sveriges mindre kommuner, med närhet både mellan människor och platser. Ett jobb i Habo betyder ett jobb där du kan utmanas, utvecklas och påverka. Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi dig som vill bli chef för vå... Visa mer
Visste du att många av de roligaste, mest intressanta och meningsfulla jobben på arbetsmarknaden finns i kommunerna?

Ett jobb i Habo betyder ett jobb i en av Sveriges mindre kommuner, med närhet både mellan människor och platser.
Ett jobb i Habo betyder ett jobb där du kan utmanas, utvecklas och påverka.

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill bli chef för vår nya bemanningsenhet inom äldreomsorg, hälso-sjukvård och funktionshinderomsorg.
Du blir chef för vår administrativa grupp som idag innefattar fyra tjänster. Det innebär bland annat att samordna och utveckla deras arbete. Samt att optimera bemanningen utifrån ekonomiska och arbetsmiljömässiga aspekter.
Du kommer att ansvara för rekrytering, anställning och introduktion av timanställda. Det innebär också att du har en kontinuerlig kontakt med socialförvaltningens enhetschefer om behov och efterfrågan på nya vikarier. Vidare ansvarar du för frågor kring att profilera och marknadsföra vår verksamhet.

I rollen ingår ett övergripande ansvar att vara behjälplig i frågor rörande vårt planeringssystem, Time Care planering. Att arbeta med utvecklingen av systemet, ta fram rapporter och göra uppföljning.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer. Du rapporterar till vård- och omsorgschefen för verksamheten.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där du har möjligheter att ha ett stort inflytande över framtids- och utvecklingsfrågor inom ditt verksamhetsområde.


KVALIFIKATIONER
Du har en högskoleutbildning med inriktning mot socialt arbete alternativt vård och omsorg, eller annan utbildning som prövas likvärdig. Du har erfarenhet från arbete inom området, kanske både som ledare och som medarbetare samt har kännedom om gällande lagstiftning.
Du har ett genuint intresse för området och en vilja att utvecklas. Du är en trygg och erfaren person med en god förmåga att engagera och motivera dina medarbetare. Vidare är du driven, har lätt att fatta beslut, är lyhörd och flexibel.

Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper och din samarbetsförmåga med övriga enhetschefer.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer.
ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre