Lediga jobb som Personligt ombud i Habo

Se lediga jobb som Personligt ombud i Habo. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Habo som finns hos arbetsgivaren.

Frivilligsamordnare i Habo Kommun sökes

Ansök    Mar 20    Habo kommun    Personligt ombud
Vi söker nu en driven och engagerad frivilligsamordnare till Habo kommun. Frivilligsamordnare arbetar i nuläget riktat både mot ordinärt boende och mot särskilt boende. Frivilligsamordnaren arbetar del av sin tid på Träffpunkt Habo, en central mötesplats för personer som är 65 år och äldre. Frivilligsamordnare arbetar också del av sin tid på Kärrsgården, där hen tillsammans med väntjänst eller självständigt möter äldre individer och gör aktiviteter tillsa... Visa mer
Vi söker nu en driven och engagerad frivilligsamordnare till Habo kommun. Frivilligsamordnare arbetar i nuläget riktat både mot ordinärt boende och mot särskilt boende. Frivilligsamordnaren arbetar del av sin tid på Träffpunkt Habo, en central mötesplats för personer som är 65 år och äldre. Frivilligsamordnare arbetar också del av sin tid på Kärrsgården, där hen tillsammans med väntjänst eller självständigt möter äldre individer och gör aktiviteter tillsammans med dem. Under hösten 2023 har frivilligsamordnaren arbetat med att kartlägga ofrivillig ensamhet bland äldre personer som har biståndsbedömda insatser i Habo kommunen. Vi har för avsikt att fortsätta med detta arbete och implementera olika åtgärder för att minska eller förebygga ofrivillig ensamhet. I detta arbete har frivilligsamordnaren en central roll och kommer ha en betydande roll i utformningen av uppdraget.

Att arbeta som frivilligsamordnare innebär mycket eget ansvar och självständigt arbete. Det innebär också att samverkar med en rad olika föreningar och verksamheter.

Arbetstiderna är dagtid.


ARBETSUPPGIFTER
Som frivilligsamordnare har du varierande arbetsuppgifter där du till stor del kan utforma ditt arbete. Som frivilligsamordnare kommer du att ha en central roll i att skapa och upprätthålla meningsfulla relationer för att minska ofrivillig ensamhet hos äldre personer och främja samhörighet.
Vårt arbete i Habo genomsyras av ett positivt förhållningssätt där vi ser möjligheterna i det dagliga arbetet. För att trivas hos oss är det viktigt att du vill utvecklas i ditt arbete efter verksamhetens behov. I vårt yrkesutövande lägger vi stor vikt vid vår värdegrund som är engagemang, närhet och ansvar.

Som frivilligsamordnare har du olika arbetsuppgifter och dessa kan också variera över tid beroende på vilket behov av åtgärder och stöd som äldre individer har behov av.
Dina huvudsakliga uppgifter kommer att inkludera:

• Frivilligverksamhet för personer över 65 på Träffpunkt Habo.
• Knyta individer till väntjänst, ge och utveckla meningsfulla uppdrag.
• Aktivering för boende på Kärrsgården tillsammans med väntjänst.
• Samordning av frivilliga aktörer/organisationer/ personer med syfte att samordna insatser som riktas mot den äldre befolkningen.
• Syn och hörselinstruktör, med fokus på att instruera och utbilda vårdpersonal, vårdtagare och anhöriga.
• Utveckla och genomföra åtgärder för att minska ofrivillig ensamhet bland äldre personer.
• Delta i olika nätverksgrupper så som LUSI - Läsutveckling för seniorers sociala innehåll och Arbetsgruppen för seniorwebben.

Du kommer till en härlig arbetsplats med kompetenta och trevliga kollegor. Vi erbjuder dig ett varierande, utmanande och ett roligt arbete.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är driven, utåtriktad, van att arbeta ensam, har god initiativförmåga, ser möjligheter och är kommunikativ. Arbetet som frivilligsamordnare kräver att du som person är självständig och har intresse för att lära nytt och vilja utveckla. Vi söker dig som har förmåga att planera och utföra ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt, samtidigt som du ser till helheten.
Att våga prova nya arbetssätt och arbetsmodeller är viktigt i ditt arbete.

Utbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg är meriterande. Lika så att ha erfarenhet av frivilligt arbete och samordning.

Vid rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.
Du som söker ska behärska det svenska språket i tal och skrift på ett bra sätt.

Urval sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre