Lediga jobb som Specialpedagog i Habo

Se lediga jobb som Specialpedagog i Habo. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Habo som finns hos arbetsgivaren.

Specialpedagog förskolan Habo kommun

Ansök    Okt 19    Habo kommun    Specialpedagog
Vi söker dig som vill arbeta som specialpedagog i Kråkeryds förskoleområde och till viss del även i Bränninge förskoleområde, där nystartade Kärnekulla förskola ingår. Där arbetar ytterligare en specialpedagog. Din närmaste chef kommer att vara rektor för Kråkeryds förskoleområde. Din administrativa arbetsplats finns centralt mitt i Habo i samma hus som Habo kommuns rektorer i förskolan, övriga fyra specialpedagoger mot förskolan och Intendent. Ett hä... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta som specialpedagog i Kråkeryds förskoleområde och till viss del även i Bränninge förskoleområde, där nystartade Kärnekulla förskola ingår. Där arbetar ytterligare en specialpedagog.
Din närmaste chef kommer att vara rektor för Kråkeryds förskoleområde.
Din administrativa arbetsplats finns centralt mitt i Habo i samma hus som Habo kommuns rektorer i förskolan, övriga fyra specialpedagoger mot förskolan och Intendent. Ett härligt gäng!
Mer information om förskolorna finns på Habokommun.se/barn och utbildning/förskola.ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog kommer du att:
*Kontinuerligt besöka förskolan för att stödja främjande och förebyggande insatser.
*Vara kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för pedagoger, rektor, vårdnadshavare och andra berörda.
*Arbeta med kartläggning-utredning och upprättande av dokument
*Söka och utvärdera tilläggsbelopp.
*Arbeta med att ge stöd vid övergång både inom förskolan och vid övergång till förskoleklass.
*Samverka med exempelvis barnhälsovården, socialtjänsten, barnhabiliteringen, barn-och ungdomspsykiatriska mottagningen och logoped.
*Bidra till verksamhetens utvecklingsarbete.
*Nätverka med kommunens övriga rektorer och kommunens elevhälsa.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarlegitimation och specialpedagogexamen.
Du har intresse för, och erfarenhet av barn i åldrarna 1-5 år för att leda stöd för deras utveckling och lärande. Det är meriterande för tjänsten om du har tidigare erfarenhet som specialpedagog i förskolan och intresse och erfarenhet av barn 1-5 år för att stödja lärande och utveckling.
Du är förtrogen med förskolans läroplan, har god kunskap och erfarenhet av barns utveckling, om olika arbetsmetoder samt har förmågan att omsätta teori till praktik.
Som person är du respektfull och flexibel. För att trivas i rollen som specialpedagog i Habo kommun har du förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ och ta ansvar i ditt uppdrag. Som specialpedagog ingår det i uppdraget att kartlägga och utreda barns behov på förskolan för att sedan planera, genomföra och utvärdera lämpliga åtgärder för barn i behov av särskilt stöd utifrån gällande styrdokument.
Eftersom du arbetar med flera arbetslag behöver du ha en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete, samt skapa och upprätta professionella och förtroendeingivande relationer och trivas med att samarbeta tillsammans kring gemensamma mål.
Du ser möjligheter och anpassar dig efter ändrade omständigheter och har ett inkluderande och lösningsfokuserat arbetssätt.

God förmåga att enkelt och tydligt kommunicera på svenska i både tal och skrift är ett krav.
Krav på B-körkort.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kommunövergripande specialpedagog

Ansök    Jun 24    Habo kommun    Specialpedagog
Vi inom Barn- och utbildningsförvaltningen i Habo kommun arbetar utifrån ett gemensamt grunduppdrag: Vi ska tillsammans skapa de bästa möjligheterna för utbildning, för att främja och utmana alla barns och elevers utveckling och lärande, så att de utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Barn- och utbildningsförvaltningens vision är att vi tillsammans skapar hållbart lärande för hela livet. Ett påbörjat utvecklingsarbete kring tillgän... Visa mer
Vi inom Barn- och utbildningsförvaltningen i Habo kommun arbetar utifrån ett gemensamt grunduppdrag: Vi ska tillsammans skapa de bästa möjligheterna för utbildning, för att främja och utmana alla barns och elevers utveckling och lärande, så att de utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Barn- och utbildningsförvaltningens vision är att vi tillsammans skapar hållbart lärande för hela livet.

Ett påbörjat utvecklingsarbete kring tillgängliga lärmiljöer pågår utifrån grunduppdraget och visionen, detta utvecklingsarbete görs gemensamt hela vägen från förskola och upp till och med högstadiet.

I Habo kommun drar vi fördel av den mindre kommunens stora möjligheter till nära samarbete inom rektorsgruppen samt inom barn- och utbildningsförvaltningen. I Habo kommun har vi elva kommunala förskolor som är uppdelade på fyra förskoleområden. Inom grundskolan har vi ett högstadium, sex F-6 skolor och en anpassad grundskola.ARBETSUPPGIFTER
Som kommunövergripande specialpedagog arbetar du tillsammans med verksamhet och förvaltning med olika typer av stöd, samordning och kompetensutveckling kopplat till skolutveckling där tillgänglig utbildning och elevhälsa är ledord.

Du finns med som ett stöd i hela den skolutvecklande processen. Från det inledande samtalet med ledning och elevhälsa, till att ta fram förslag på insatser och rutiner kopplade till både arbetsorganisation och utvecklingsorganisation. Du bistår även vid implementering, utvärdering och uppföljning i detta arbete. I uppdraget ingår b.la. att hålla i föreläsningar och kompetensutveckling, handledning och ta fram studiematerial för att ge stöd till elevhälsa och till förskolor och skolor.
I ditt uppdrag som kommunövergripande specialpedagog arbetar du med att utveckla det specialpedagogiska arbetet på uppdrag av Barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp samt tillsammans med elevhälsochef och övriga specialpedagoger i elevhälsan. Det kan handla om:

* ge stöd och handledning till arbetslag utifrån elevhälsans/rektors identifierade behov för att säkerställa att våra barn och elever får det stöd de behöver
* ge stöd och handledning till elevhälsans kompetenser och skolledare men också till förskolor och skolor kring tillgänglig utbildning
* tillsammans med elevhälsochef driva utvecklingsarbete för att nå ökad måluppfyllelse hos barn och elever med särskilt fokus på barn och elever i behov av särskilt stöd
* att utifrån verksamhetens behov erbjuda kompetensutveckling till lärare och övrig personal i förskola och skola.
* tillsammans med skolledning/elevhälsa bidra till utveckling av verksamheternas inre organisation för ökad effektivitet och ökad måluppfyllelse
* omvärldsbevakning inom området för elevhälsa/specialpedagogik

Du är direkt underställd elevhälsochef och kommer tillsammans med denna profession ingå i det kommungemensamma nätverket för specialpedagogisk kompetens. Du kommer också ingå i centrala elevhälsan.


KVALIFIKATIONER
Som person är du analytisk, strukturerad och målinriktad. Du är en god kommunikatör i både tal och skrift. Du har ett starkt engagemang och intresse att tillsammans med övriga skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och elever. Arbetet kräver att du är flexibel i ditt arbetssätt och har lätt för att samarbeta. Du är även trygg i din roll och kan inspirera och skapa arbetsglädje.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom specialpedagogik. Du har kunskap om skolans styrdokument och verksamhetens måluppfyllelse, resultat och kvalitetsutveckling. Du har erfarenhet av att dokumentera detta. Du behöver ha en bred kompetens kring förskola och skola.

Erfarenhet av specialpedagogiskt arbete inom skola eller förskola är ett krav. Erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete på förvaltningsövergripande nivå är meriterande.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog Habo kommun

Ansök    Nov 18    Habo kommun    Specialpedagog
Vi söker dig som är en drivande specialpedagog som vill arbeta inom förskolan i Habo. Tjänsten är på Kråkeryds förskoleområde samt till viss del även i Bränninge förskoleområde, där nystartade Kärnekulla förskola ingår. I det området arbetar ytterligare en specialpedagog på heltid. Din närmaste chef kommer att vara rektor för Kråkeryds förskoleområde. Som specialpedagog i Habo har du flextid. Din administrativa arbetsplats finns centralt, mitt i Habo, i s... Visa mer
Vi söker dig som är en drivande specialpedagog som vill arbeta inom förskolan i Habo. Tjänsten är på Kråkeryds förskoleområde samt till viss del även i Bränninge förskoleområde, där nystartade Kärnekulla förskola ingår. I det området arbetar ytterligare en specialpedagog på heltid. Din närmaste chef kommer att vara rektor för Kråkeryds förskoleområde. Som specialpedagog i Habo har du flextid.
Din administrativa arbetsplats finns centralt, mitt i Habo, i samma hus som Habo kommuns rektorer i förskolan, övriga fyra specialpedagoger mot förskolan och en intendent. Ett härligt gäng med mycket positiv energi!
Mer information om förskolorna finns på: https://habokommun.se/Barn--utbildning/Forskoleverksamhet/Forskolor/

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog kommer du att:
*Kontinuerligt besöka förskolan för att stödja främjande och förebyggande insatser.
*Vara kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för pedagoger, rektor, vårdnadshavare och andra berörda.
*Arbeta med kartläggning-utredning och upprättande av dokument.
*Söka och utvärdera tilläggsbelopp.
*Arbeta med att ge stöd vid övergång både inom förskolan och vid övergång till förskoleklass.
*Samverka med exempelvis barnhälsovården, socialtjänsten, barnhabiliteringen, barn-och ungdomspsykiatriska mottagningen och logoped.
*Bidra till verksamhetens utvecklingsarbete.
*Nätverka med kommunens övriga rektorer och kommunens elevhälsa.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarlegitimation och specialpedagogexamen (eller snart är klar med din utbildning).
Du har intresse för, och erfarenhet av barn i åldrarna 1-5 år för att leda stöd för deras utveckling och lärande. Det är meriterande för tjänsten om du har tidigare erfarenhet som specialpedagog i förskolan och intresse och erfarenhet av barn 1-5 år för att stödja lärande och utveckling.
Du är förtrogen med förskolans läroplan, har god kunskap och erfarenhet av barns utveckling, om olika arbetsmetoder samt har förmågan att omsätta teori till praktik.
Som person är du respektfull och flexibel. För att trivas i rollen som specialpedagog i Habo kommun har du förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ och ta ansvar i ditt uppdrag. Som specialpedagog ingår det i uppdraget att kartlägga och utreda barns behov på förskolan för att sedan planera, genomföra och utvärdera lämpliga åtgärder för barn i behov av särskilt stöd utifrån gällande styrdokument.
Eftersom du arbetar med flera arbetslag behöver du ha en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete, samt skapa och upprätta professionella och förtroendeingivande relationer och trivas med att samarbeta tillsammans kring gemensamma mål.
Du ser möjligheter och anpassar dig efter ändrade omständigheter och har ett inkluderande och lösningsfokuserat arbetssätt.

God förmåga att enkelt och tydligt kommunicera på svenska i både tal och skrift är en nödvändighet.
B-körkort är ett krav.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!

ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagogisk Utvecklingsstrateg

Ansök    Apr 15    Habo kommun    Specialpedagog
Habo kommun är en växande kommun med mycket goda kommunikationsförbindelser och pendlingsmöjligheter med tåg, buss, bil och cykel. Vi drar fördel av den mindre kommunens stora möjligheter till nära samarbete inom rektorsgruppen förskola, inom barn- och utbildningsförvaltningen och förvaltningsövergripande. I Habo kommun har vi tolv kommunala förskolor som är uppdelade på fem förskoleområden. Inom grundskolan har vi ett högstadium och fem F-6 skolor. A... Visa mer
Habo kommun är en växande kommun med mycket goda kommunikationsförbindelser och pendlingsmöjligheter med tåg, buss, bil och cykel. Vi drar fördel av den mindre kommunens stora möjligheter till nära samarbete inom rektorsgruppen förskola, inom barn- och utbildningsförvaltningen och förvaltningsövergripande.
I Habo kommun har vi tolv kommunala förskolor som är uppdelade på fem förskoleområden. Inom grundskolan har vi ett högstadium och fem F-6 skolor.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagogisk utvecklingsstrateg arbetar du tillsammans med verksamhet och förvaltning med olika typer av stöd, samordning och kompetensutveckling kopplat till skolutveckling där tillgänglig utbildning och elevhälsa är ledord.

Du finns med som ett stöd i hela den skolutvecklande processen. Från det inledande samtalet med ledning och elevhälsa, till att ta fram förslag på insatser och rutiner kopplade till både arbetsorganisation och utvecklingsorganisation. Du bistår även vid implementering, utvärdering och uppföljning i detta arbete. I uppdraget ingår b.la. att hålla i föreläsningar och kompetensutveckling, handledning och ta fram studiematerial för att ge stöd till elevhälsa och till förskolor och skolor.
I ditt uppdrag som strateg arbetar du med att utveckla det specialpedagogiska arbetet tillsammans Barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp samt specialpedagoger i elevhälsan. Det kan handla om:
* att utveckla rutiner och dokumentation med t ex mallar och blanketter
* omvärldsbevakning inom området för specialpedagogiken
* ge stöd och föreläsningar till elevhälsans kompetenser och skolledare men också till förskolor och skolor kring tillgänglig utbildning
* driva utvecklingsarbete för att nå ökad måluppfyllelse hos barn och elever med särskilt fokus på barn och elever i behov av särskilt stöd
* att utifrån verksamhetens behov erbjuda kompetensutveckling till lärare och övrig personal i förskola och skola.
* tillsammans med skolledningar driva utveckling av verksamheternas inre organisation för ökad effektivitet och ökad måluppfyllelse

Du är direkt underställd skolchefen och ingår i Barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp med rektorer för förskola och grundskola.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom specialpedagogik. Du har kunskap om skolans styrdokument och verksamhetens måluppfyllelse, resultat och kvalitetsutveckling. Du har erfarenhet av att dokumentera detta. Du behöver ha en bred kompetens kring förskola och skola.
Erfarenhet av arbete som specialpedagog inom skola eller förskola är ett krav. Likaså är erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete på förvaltningsövergripande nivå ett krav för tjänsten.

Som person är du analytisk, strukturerad och målinriktad. Du är en god kommunikatör i både tal och skrift. Du har ett starkt engagemang och intresse att tillsammans med övriga skapa de bästa förutsättningarna för eleverna. Arbetet kräver att du är flexibel i ditt arbetssätt och har lätt för att samarbeta. Du är även trygg i din roll och kan inspirera och skapa arbetsglädje.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare till Alléskolan

Ansök    Maj 12    Habo kommun    Specialpedagog
Vill du vara med i vårt SPSM-projekt att tillsammans med elevhälsan utveckla en digital elevhälsoplan? I så fall är du varmt välkommen att bli en av oss på Alléskolan, en treparallellig F-6 skola i Habo kommun där vi har höga förväntningar på varandra och våra elever, har roligt ihop och tycker om att fira våra framgångar tillsammans. På Alléskolan jobbar vi gemensamt för att alla våra elever och vår personal ska bli "mitt allra bästa jag". Under kommande... Visa mer
Vill du vara med i vårt SPSM-projekt att tillsammans med elevhälsan utveckla en digital elevhälsoplan? I så fall är du varmt välkommen att bli en av oss på Alléskolan, en treparallellig F-6 skola i Habo kommun där vi har höga förväntningar på varandra och våra elever, har roligt ihop och tycker om att fira våra framgångar tillsammans. På Alléskolan jobbar vi gemensamt för att alla våra elever och vår personal ska bli "mitt allra bästa jag".

Under kommande läsår 21/22 utökar vi vår elevhälsoverksamhet genom en projekttjänst med inriktning att utforma och implementera en digital elevhälsoplan för Alléskolan. Vi söker dig som vill vara med och utveckla skolans förebyggande och främjande elevhälsoarbete kring områden som tydliggörande pedagogik, tillgängliga lärmiljöer, tidiga insatser, bildstöd och digitala hjälpmedel.

Vi söker dig som värdesätter tillsammansarbetet i ett arbetslag och som trivs bland skickliga kollegor. Du kommer i ditt uppdrag arbeta tillsammans med elevhälsan där skolledning, specialpedagog, 3 speciallärare, skolkurator och skolsköterska ingår. Vi ser gärna att du också vill utvecklas inom digitala arbetssätt, då projektanställningen innefattar arbete med att utforma en digital elevhälsoplan tillsammans med elevhälsan. Vi på Alléskolan har kommit långt i att utveckla och nyttja digitaliseringens möjligheter för lärande. Alla Habo kommuns skolor är idag inne på det 5:e läsåret med 1:1 satsningen där alla elever har tillgång till en Ipad i undervisningen. Detta gör att Habo kommun erbjuder alla sina elever och pedagoger en utvecklande och modern undervisningsmiljö.

Habo kommun ligger 15 min från Jönköping, med goda pendlingsmöjligheter. Habo är en av landets främsta tillväxtregioner och här finns goda möjligheter till att utvecklas inom din profession.

ARBETSUPPGIFTER
Att samarbeta med andra är för dig en självklarhet. I detta uppdrag kommer du arbeta nära elevhälsan men också samverka med skolans olika arbetslag. Du kommer med idéer och förslag som kan bidra till skolutveckling och som ger elever i behov av stöd förutsättningar att bli sitt allra bästa jag och lyckas i sitt lärande. Alléskolan har under lång tid arbetat aktivt för att vi som pedagoger ska inkludera alla elever i klassrummet och göra vårt yttersta för att anpassa lärmiljön utifrån elevens behov genom att undervisningsprocessen har ett inkluderande perspektiv där elevernas behov är utgångspunkt i arbetet för att ge alla elever möjlighet att lyckas i sitt lärande.

I ditt arbete kommer du bidra till elevernas lärande i olika sammanhang, både genom gruppinsatser och i en-till-en-undervisning. Du förväntas ha ett elevperspektiv med syfte att utveckla deras kunskaper och färdigheter för att skapa möjligheter till ett innehållsrikt och meningsfullt liv.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill ha roligt och trivas på jobbet tillsammans med oss och vi tror att du vill vara med och bidra till skolutveckling och Alléskolans elevhälsoarbete genom att vara initiativrik, se möjligheter utifrån elevernas olikheter och genom en professionell inställning till uppdraget.

Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog eller speciallärare och som har erfarenhet av att arbeta med särskilt stöd. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Att arbeta inkluderande och erbjuda våra elever tillgängliga lärmiljöer är en självklarhet för oss och det innebär att vi i alla situationer eftersträvar en undervisning där alla elever ges förutsättningar att vara trygga, delaktiga och ska kunna lyckas utifrån sina behov.

Som person är du positiv, lyhörd, duktig på att kommunicera samt är kreativ och lösningsinriktad. Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande med elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor och har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Vi tillämpar löpande tillsättning, låt oss därför skyndsamt veta om du är intresserad av tjänst hos oss.
Möjlighet finns för att projektanställning kan leda till fortsatt anställning.


ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog Hagabodaskolan - en skola att trivas på

Ansök    Apr 23    Habo kommun    Specialpedagog
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Hagabodaskolan är kommunens enda högstadieskola och ligger centralt belägen i kommunen. På skolan går det drygt 500 elever. I Habo kommun har alla elever en egen lärplatta och vi använder oss av digitala läromedel i undervisningen. Högstadiet kommer frå... Visa mer
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Hagabodaskolan är kommunens enda högstadieskola och ligger centralt belägen i kommunen. På skolan går det drygt 500 elever.

I Habo kommun har alla elever en egen lärplatta och vi använder oss av digitala läromedel i undervisningen. Högstadiet kommer från och med höstterminen att istället ha datorer till sina elever.

Vi är en växande kommun och vår skola kommer att fortsätta växa framöver.
Skolan totalrenoverades för några år sedan och är en moderniserad skola.

Vi håller hög kvalitet på undervisning och bemötande.
Trivseln bland elever och personal är hög och vi har mycket stor andel behörig personal.


ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog deltar du i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet tillsammans med skolans elevhälsoteam. I ditt uppdrag arbetar du på organisations-, grupp- och individnivå med kartläggning, handledning, observation av enskilda elever eller grupper. Du bidrar med specialpedagogisk kunskap inom elevhälsans gemensamma arbete, exempelvis utbildningsinsatser, behovsbedömning och planering kring individ och grupp med särskilda behov. Du kommer även arbeta med elever i behov av särskilt stöd, både i klassrummet och enskilt. Du har ett nära samarbete med övriga pedagoger på skolan kring elever i behov av stöd.

Som specialpedagog har du ansvar för dokumentation, handledning, utredningar och åtgärdsprogram samt samordning av de externa kontakter som behöver tas runt elever. Vidare ingår i uppdraget att handleda skolpersonal och koordinera arbetet vid överlämningar. Hos oss är arbetet med åtgärdsprogram ett delegerat uppdrag till dig som specialpedagog.KVALIFIKATIONER
Du som jobbar på vår skola är nyfiken, flexibel och lösningsfokuserad. Du har också lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt. Det är meriterande om du är utbildad grundskollärare med behörighet att undervisa i åk 7-9. Du samarbetar aktivt med dina kollegor genom att lyssna, rådfråga och kommunicera.

Då vi ser att du besitter en expertkunskap delar du gärna med dig av din sakkunskap och visar förståelse för andra funktioner. För att lyckas och trivas hos oss behöver du ha god förmåga att samarbeta, vara lyhörd och ha lätt för att sätta dig in i andra människors perspektiv. Det är viktigt i rollen att du har en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du har god förståelse för hur barn och ungdomar tar till sig kunskap och om olika förutsättningar för lärande. Det är också viktigt att du är flexibel och lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter i verksamheten. Du är väl förtrogen skolans styrdokument.

Som specialpedagog söker vi dig med en specialpedagogexamen. Du har ett brinnande intresse som specialpedagog och utvecklar ständigt din kunskap inom ämnet. I ditt arbete skapar du skriftliga dokument vilket ställer kravet på att du skriver klart, tydligt och korrekt. Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kollegor är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk: belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram mot att träffa vår blivande kollega!


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog till Kråkeryds skolområde

Ansök    Okt 12    Habo kommun    Specialpedagog
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Kråkeryds skolområde består av två skolor, Kråkerydskolan och Fagerhults skola. Kråkerydskolan ligger i Habo och har ungefär 150 elever. Fagerhults skola har lika många elever och ligger knappt tio minuters bilkörning från Kråkerydskolan på vägen upp mot H... Visa mer
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Kråkeryds skolområde består av två skolor, Kråkerydskolan och Fagerhults skola. Kråkerydskolan ligger i Habo och har ungefär 150 elever. Fagerhults skola har lika många elever och ligger knappt tio minuters bilkörning från Kråkerydskolan på vägen upp mot Hjo.
Båda skolorna är enparallelliga F-6 - skolor där pedagogerna tar ett stort gemensamt ansvar för att alla elever ska få bästa tänkbara start i livet. Skolornas pedagoger har genomfört Skolverkets utbildning "specialpedagogik för lärande". Vi har en mycket aktivt och drivet elevhälsoteam som arbetar med att utveckla elevhälsa på vår enhet.
Innevarande läsårs systematiska kvalitetsarbete på skolområdet handlar om tydliggörande pedagogik. En del av elevhälsans kvalitetsarbetet är införandet av elevhälsomöten (EHM).

Skolområdets vision sammanfattas med meningen "Tillsammans tar vi ansvar för vår framtid".
Vi tror att alla människor är starkare om man står tillsammans än om man är ensam. Ingen människa mår bra av att känna sig utanför. Alla behöver en trygg tillhörighet och en känsla av sammanhang. Vi tror att alla kan och vill ta ansvar för sitt eget liv och sin omvärld.
Genom att behandla sin miljö och omvärld med respekt skapar man också möjligheter till en god framtid för andra. Framtiden finns för alla.
Vi tror på dig - gör det du också!

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog är du intresserad av skolutvecklingsfrågor och ser på verksamheten utifrån ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. Du samarbetar nära med rektor och övriga yrkesgrupper i EHT där du har en ledande och samordnande funktion. Ditt fokus är att medverka till att stötta elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling. Utifrån det medverkar du vid kartläggning av eleverna och deras kunskaper samt upprättande av åtgärdsprogram. I detta arbete gör du olika typer av utredningar för att kartläggningen ska bli så god som möjligt.
Du kommer också att arbeta med elever som av olika anledningar har svårt att nå kunskapskraven. En del av ditt arbete är vidare att handleda övriga pedagoger på skolan. Dokumentation, planering och reflektion med elevhälsoteamet och övriga pedagoger på skolorna ingår som en självklar del av tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare och utbildad specialpedagog eller speciallärare, helst med inriktning mot årskurs F-6. Vi som skola är medvetna om skillnaden i utbildningarna, men vi ser att din personlighet och flexibilitet i din yrkesroll är viktigast.
Du är väl insatt i skolans styrdokument, framförallt delarna som rör särskilt stöd, och har god förmåga att göra pedagogiska utredningar och kartläggningar.
Kunskaper om neuropsykiatriska funktionshinder och språkstörningar är meriterande. Likaså är givetvis utbildningar inom läs- och skrivsvårigheter samt matematiska svårigheter meriterande.

ÖVRIGT
Intervjuer kan komma att göras löpande under rekryteringsprocessen så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog till Kråkeryds skolområde

Ansök    Jun 1    Habo kommun    Specialpedagog
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Kråkeryds skolområde består av två skolor, Kråkerydskolan och Fagerhults skola. Kråkerydskolan ligger i Habo och har ungefär 150 elever. Fagerhults skola har lika många elever och ligger knappt tio minuters bilkörning från Kråkerydskolan på vägen upp mot H... Visa mer
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Kråkeryds skolområde består av två skolor, Kråkerydskolan och Fagerhults skola. Kråkerydskolan ligger i Habo och har ungefär 150 elever. Fagerhults skola har lika många elever och ligger knappt tio minuters bilkörning från Kråkerydskolan på vägen upp mot Hjo.
Båda skolorna är enparallelliga F-6 - skolor där pedagogerna tar ett stort gemensamt ansvar för att alla elever ska få bästa tänkbara start i livet. Skolornas pedagoger har genomfört Skolverkets utbildning "specialpedagogik för lärande". Vi har en mycket drivet elevhälsoteam som arbetar aktivt med att utveckla elevhälsa på vår enhet.

Skolområdets vision sammanfattas med meningen "Tillsammans tar vi ansvar för vår framtid".
Vi tror att alla människor är starkare om man står tillsammans än om man är ensam. Ingen människa mår bra av att känna sig utanför. Alla behöver en trygg tillhörighet och en känsla av sammanhang. Vi tror att alla kan och vill ta ansvar för sitt eget liv och sin omvärld.

Genom att behandla sin miljö och omvärld med respekt skapar man också möjligheter till en god framtid för andra. Framtiden finns för alla.
Vi tror på dig - gör det du också!


ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog är du intresserad av skolutvecklingsfrågor och ser på verksamheten utifrån ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. Du samarbetar nära med rektor och övriga yrkesgrupper i EHT där du har en ledande och samordnande funktion. Ditt fokus är att medverka till att stötta elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling. Utifrån det medverkar du vid kartläggning av eleverna och deras kunskaper samt upprättande av åtgärdsprogram. I detta arbete gör du olika typer av utredningar för att kartläggningen ska bli så god som möjligt.
Du kommer också att arbeta med elever som av olika anledningar har svårt att nå kunskapskraven. En del av ditt arbete är vidare att handleda övriga pedagoger på skolan. Dokumentation, planering och reflektion med elevhälsoteamet och övriga pedagoger på skolorna ingår som en självklar del av tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare och utbildad specialpedagog eller speciallärare, helst med inriktning mot årskurs F-6. Vi som skola är medvetna om skillnaden i utbildningarna, men vi ser att din personlighet och flexibilitet i din yrkesroll är viktigast.
Du är väl insatt i skolans styrdokument, framförallt delarna som rör särskilt stöd, och har god förmåga att göra pedagogiska utredningar och kartläggningar.
Kunskaper om neuropsykiatriska funktionshinder och språkstörningar är meriterande. Likaså är givetvis utbildningar inom läs- och skrivsvårigheter samt matematiska svårigheter meriterande.


ÖVRIGT
Intervjuer kommer att göras löpande under rekryteringsprocessen så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog till Kråkeryds skolområde

Ansök    Jul 22    Habo kommun    Specialpedagog
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Kråkeryds skolområde består av två skolor, Kråkerydskolan och Fagerhults skola. Kråkerydskolan ligger i Habo och har ungefär 150 elever. Fagerhults skola har lika många elever och ligger knappt tio minuters bilkörning från Kråkerydskolan på vägen upp mot H... Visa mer
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Kråkeryds skolområde består av två skolor, Kråkerydskolan och Fagerhults skola. Kråkerydskolan ligger i Habo och har ungefär 150 elever. Fagerhults skola har lika många elever och ligger knappt tio minuters bilkörning från Kråkerydskolan på vägen upp mot Hjo.
Båda skolorna är enparallelliga F-6 - skolor där pedagogerna tar ett stort gemensamt ansvar för att alla elever ska få bästa tänkbara start i livet. Skolornas pedagoger har genomfört Skolverkets utbildning "specialpedagogik för lärande". Vi har en mycket drivet elevhälsoteam som arbetar aktivt med att utveckla elevhälsa på vår enhet.

Skolområdets vision sammanfattas med meningen "Tillsammans tar vi ansvar för vår framtid".
Vi tror att alla människor är starkare om man står tillsammans än om man är ensam. Ingen människa mår bra av att känna sig utanför. Alla behöver en trygg tillhörighet och en känsla av sammanhang. Vi tror att alla kan och vill ta ansvar för sitt eget liv och sin omvärld.

Genom att behandla sin miljö och omvärld med respekt skapar man också möjligheter till en god framtid för andra. Framtiden finns för alla.
Vi tror på dig - gör det du också!


ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog är du intresserad av skolutvecklingsfrågor och ser på verksamheten utifrån ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. Du samarbetar nära med rektor och övriga yrkesgrupper i EHT där du har en ledande och samordnande funktion. Ditt fokus är att medverka till att stötta elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling. Utifrån det medverkar du vid kartläggning av eleverna och deras kunskaper samt upprättande av åtgärdsprogram. I detta arbete gör du olika typer av utredningar för att kartläggningen ska bli så god som möjligt.
Du kommer också att arbeta med elever som av olika anledningar har svårt att nå kunskapskraven. En del av ditt arbete är vidare att handleda övriga pedagoger på skolan. Dokumentation, planering och reflektion med elevhälsoteamet och övriga pedagoger på skolorna ingår som en självklar del av tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare och utbildad specialpedagog eller speciallärare, helst med inriktning mot årskurs F-6. Vi som skola är medvetna om skillnaden i utbildningarna, men vi ser att din personlighet och flexibilitet i din yrkesroll är viktigast.
Du är väl insatt i skolans styrdokument, framförallt delarna som rör särskilt stöd, och har god förmåga att göra pedagogiska utredningar och kartläggningar.
Kunskaper om neuropsykiatriska funktionshinder och språkstörningar är meriterande. Likaså är givetvis utbildningar inom läs- och skrivsvårigheter samt matematiska svårigheter meriterande.

ÖVRIGT
Intervjuer kommer att göras löpande under rekryteringsprocessen så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog mot förskolan

Vi söker dig som önskar arbeta i en liten kommun som Habo där närheten till varandra är en styrka. I Habo finns ett livaktigt centrum med härlig natur inpå knutarna. I tjänsten ingår det att arbeta mot 6 förskolor i varierande storlek. Två av förskolorna ligger strax utanför Habo med ett avstånd på max en mil. Pedagogerna i förskolorna är väl förtrogna med ett nära samarbete med specialpedagog och har en väl inarbetat stödprocess som grund. Andelen förskol... Visa mer
Vi söker dig som önskar arbeta i en liten kommun som Habo där närheten till varandra är en styrka. I Habo finns ett livaktigt centrum med härlig natur inpå knutarna. I tjänsten ingår det att arbeta mot 6 förskolor i varierande storlek. Två av förskolorna ligger strax utanför Habo med ett avstånd på max en mil.
Pedagogerna i förskolorna är väl förtrogna med ett nära samarbete med specialpedagog och har en väl inarbetat stödprocess som grund. Andelen förskollärare är hög på samtliga förskolor i området. Kontoret är placerat centralt och angränsar till förskolechefer, specialpedagog och intendent.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog är ditt uppdrag att kartlägga och utreda barns behov för att sedan planera, genomföra och utvärdera lämpliga åtgärder för barn i behov av särskilt stöd utifrån gällande styrdokument. Det gör du tillsammans med arbetslagen och förskolechef. Tillsammans med pedagogerna håller du i de kontakter som behövs för barnens utveckling, t.ex. BHV, habiliteringen, logopedmottagning, hörselvård, m.m. Som specialist på ditt område är du en kvalificerad samtalspartner och kunskapsresurs i arbetslagen och i samtal med vårdnadshavare i pedagogiska frågor.
I uppdraget ingår också att handleda pedagogerna i pedagogiska reflektioner för att utveckla den pedagogiska verksamheten. Du genomför vissa utbildningar för förskollärare inom förskoleområdena.
I olika nätverk kommer du samverka med övriga specialpedagoger och speciallärare i kommunen.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med förskollärar- och specialpedagogexamen.
Vi lägger stor vikt vid ansvarstagande, flexibilitet, samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta självständigt. Du har ett inkluderande och lösningsfokuserat arbetssätt. Du ser möjligheter och anpassar dig enkelt efter ändrade omständigheter. Du har god förmåga att enkelt och tydligt uttrycka dig tal och skriftligt. Eftersom du arbetar med flera arbetslag behöver du ha en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Goda kunskaper inom IT är meriterande.
Erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och AKK är värdefullt.

Körkort är nödvändigt och tillgång till bil är en fördel.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog till Bränningeskolan

Välkommen att bli en i vårt härliga gäng här på Bränningeskolan. Vi är en F-6 skola som är belägen i det område där det just nu byggs många nya bostäder och då med följd av ökat antal invånare. I grunden är vi en enparallellig skola som nu måste frångå detta system i och med ökat elevantal. För oss på Bränningeskolan är det viktigt att se att alla elever har förmågan att utvecklas på bästa möjliga sätt om de bara ges rätt förutsättningar. Vi vill att al... Visa mer
Välkommen att bli en i vårt härliga gäng här på Bränningeskolan. Vi är en F-6 skola som är belägen i det område där det just nu byggs många nya bostäder och då med följd av ökat antal invånare. I grunden är vi en enparallellig skola som nu måste frångå detta system i och med ökat elevantal.

För oss på Bränningeskolan är det viktigt att se att alla elever har förmågan att utvecklas på bästa möjliga sätt om de bara ges rätt förutsättningar.

Vi vill att alla på skolan, både barn och vuxna, ska känna sig trygga och respekterade samt uppleva en bra miljö för lärande. Vi vill ha en utbildning där våra elever upplever en miljö som präglas av trygghet och studiero.

På skolan har vi ett elevhälsoteam som består av specialpedagog, skolsköterska, skolkurator och rektor. Vissa tillfällen är även skolpsykolog med.


ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog arbetar du i nära samarbete med rektor och övrig personal på skolan. Du ska var delaktig i att stötta våra elevers kunskapsmässiga och social utveckling och vara med vid kartläggning av eleverna i samverkan med övriga professioner i elevhälsoteamet.

Vi ser också att du fungerar som handledare för övriga pedagoger på skolan.

Dokumentation, planering och reflektion med elevhälsoteamet och övrig personal på skolan ingår som en självklar arbetsuppgift i tjänsten.

Under året kommer skolan delta i Skolverkets kompetensutbildning Specialpedagogik för lärande så stor del av det kollegiala arbetet kommer givetvis handla om detta.

Givetvis verkar du för ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor.


KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare och utbildad specialpedagog eller speciallärare, helst med inriktning mot årskurs F-6.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och då framför allt delarna som rör särskilt stöd.

Du har god förmåga att göra pedagogiska utredningar och kartläggningar.

Utbildningar inom läs- och skrivsvårigheter och matematiska svårigheter samt kunskaper om neuropsykiatriska funktionshinder och språkstörningar är meriterande.


ÖVRIGT
Rekrytering sker fortlöpande så skicka gärna in dina handlingar så snart som möjligt.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.

I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog till Kråkeryds förskoleområde

Ansök    Apr 20    Habo kommun    Specialpedagog
Arbetet som specialpedagog är i Kråkeryds förskoleområde i Habo kommun, vilket innefattar tre förskolor. I området är det ca. 30 anställda och ca. 120 barn. Att stödja vissa enskilda förskolor ingår också i uppdraget. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifter: Vara ett stöd samt handleda pedagoger och arbetslag i frågor där behov av särskilt stöd finns. Samarbeta och vara samtalspartner till pedagoger i förskolan vid upprättande av handlingsplan. Rådgivning... Visa mer
Arbetet som specialpedagog är i Kråkeryds förskoleområde i Habo kommun, vilket innefattar tre förskolor. I området är det ca. 30 anställda och ca. 120 barn. Att stödja vissa enskilda förskolor ingår också i uppdraget.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter:
Vara ett stöd samt handleda pedagoger och arbetslag i frågor där behov av särskilt stöd finns.
Samarbeta och vara samtalspartner till pedagoger i förskolan vid upprättande av handlingsplan.
Rådgivning.
Observation i verksamhet.
Utredning kartläggning.
Samtal med vårdnadshavare.
Samverkar med andra instanser som, barnhälsovård, habilitering och barn- och ungdomspsykiatri.
Du är förtrogen med läroplan och andra styrdokument och har förmågan att omsätta teori till praktik. Det är naturligt för dig att lyfta och ta ställning i olika frågor och du ser möjligheter i varje barns individuella utveckling.
Samarbeta med rektor kring verksamhetsutveckling i förskolan


För att lyckas i rollen krävs en förmåga att skapa och upprätta professionella och förtroendeingivande relationer med såväl barn, föräldrar och medarbetare i alla led. God förmåga till kommunikation i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Konsultativt arbete mot arbetslag för att på bästa sätt stödja barn i behov av särskilt stöd i åldrarna 1- 5 år.
Vara delaktig i det övergripande systematiska kvalitetsarbetet inom förskoleområde

Som specialpedagog är ditt uppdrag att kartlägga och utreda barns behov för att sedan planera, genomföra och utvärdera lämpliga åtgärder för barn i behov av särskilt stöd utifrån gällande styrdokument.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Vi söker dig med specialpedagogexamen eller en erfaren förskollärare med stort intresse/kunskaper om barn i behov av särskilt stöd.
Vi lägger stor vikt vid ansvarstagande, flexibilitet, samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta självständigt. Du har ett inkluderande och lösningsfokuserat arbetssätt. Du ser möjligheter och anpassar dig enkelt efter ändrade omständigheter. Du har god förmåga att enkelt och tydligt uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom du arbetar med flera arbetslag behöver du ha en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Goda kunskaper inom IT är meriterande.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog

Välkommen att bli en av oss på Alléskolan, en treparallellig F-6 skola i Habo kommun där vi har roligt ihop, har höga förväntningar på varandra och våra elever och tycker om att fira våra framgångar tillsammans. På Alléskolan jobbar vi gemensamt för att alla våra elever och vår personal ska bli "mitt allra bästa jag". Alléskolan har ett väl fungerande elevhälsoteam (specialpedagog, 3 speciallärare, kurator, skolsköterska samt skolledning) som tillsammans... Visa mer
Välkommen att bli en av oss på Alléskolan, en treparallellig F-6 skola i Habo kommun där vi har roligt ihop, har höga förväntningar på varandra och våra elever och tycker om att fira våra framgångar tillsammans. På Alléskolan jobbar vi gemensamt för att alla våra elever och vår personal ska bli "mitt allra bästa jag".

Alléskolan har ett väl fungerande elevhälsoteam (specialpedagog, 3 speciallärare, kurator, skolsköterska samt skolledning) som tillsammans med skolans pedagoger samverkar kring att skapa bra och väl fungerande förutsättningarna för alla våra elevers ska lyckas i sitt lärande. Genom att alla lärare under hela föregående läsår genomförde Skolverkets kompetensutbildning "specialpedagogik för lärande" finns en bred kunskap kring att arbeta med ett inkluderande förhållningssätt.

Alla elever på skolan har tillgång till en egen lärplatta (iPad) i undervisningen i syfte att ge våra elever likvärdig tillgång till en modern lärmiljö. Genom strukturerat och målmedvetet arbete har Alléskolan kommit långt i arbetet med att utveckla och nyttja digitaliseringens möjligheter i skolan.

Alléskolan ligger 2 mil norr om Jönköping och det finns olika möjligheter att smidigt ta sig till arbetsplatsen.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog är du intresserad av skolutvecklingsfrågor och ser på verksamheten utifrån ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. Du samarbetar nära med rektor och övriga yrkesgrupper i elevhälsan där du har en ledande och samordnande funktion. Ditt fokus är att medverka till att stötta elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling. Utifrån det medverkar du vid kartläggning av eleverna och deras kunskaper samt upprättande av åtgärdsprogram. I detta arbete samverkar du med elevhälsans olika professioner med olika typer av utredningar för att kartläggningen ska bli så god som möjligt.
Du kommer också att arbeta med elever som av olika anledningar har svårt att nå kunskapskraven. En del av ditt arbete är vidare att handleda övriga pedagoger på skolan. Dokumentation, planering och reflektion med elevhälsoteamet och övriga pedagoger på skolorna ingår som en självklar del av tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare och utbildad specialpedagog eller speciallärare, helst med inriktning mot årskurs F-6.
Du är väl insatt i skolans styrdokument, framförallt delarna som rör särskilt stöd, och har god förmåga att göra pedagogiska utredningar och kartläggningar.
Kunskaper om neuropsykiatriska funktionshinder och språkstörningar är meriterande. Likaså är givetvis utbildningar inom läs- och skrivsvårigheter samt matematiska svårigheter meriterande.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Specialpedagog till Kärr & Hagens förskoleområde

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Kärrs förskoleområde består av 3 centralt belägna förskolor och en förskolechef. Kärrs förskola med 72 barn, Gullvivans förskola med 41 barn och Nygatans förskola med16 barn. Hagens förskoleområde består av 3 förskolor och en förskolechef. I området ingår... Visa mer
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.
Kärrs förskoleområde består av 3 centralt belägna förskolor och en förskolechef.
Kärrs förskola med 72 barn, Gullvivans förskola med 41 barn och Nygatans förskola med16 barn.

Hagens förskoleområde består av 3 förskolor och en förskolechef. I området ingår Bäckgatans förskola med 36 barn, Furusjö förskola med 30 barn och Kyrkbyns förskola med 20 barn.

I båda förskoleområdena har vi visionen om ett helhjärtat arbete där delaktighet, samarbete, kommunikation, mål, meningsfullhet och medvetenhet skapar goda förutsättningar för en verksamhet med meningsfull kvalité. Pedagogerna är väl förtrogna med ett specialpedagogiskt nära samarbete. Samarbetet består till stor del av främjande och förebyggande insatser men också arbete mot specifika ärende.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog är ditt uppdrag att kartlägga och utreda barns behov för att sedan planera, genomföra och utvärdera lämpliga åtgärder för barn i behov av särskilt stöd utifrån gällande styrdokument. Det gör du tillsammans med arbetslagen och förskolechef. Tillsammans med pedagogerna håller du i de kontakter som behövs för barnens utveckling, t.ex. BHV, habiliteringen, logopedmottagning, hörselvård, m.m. Som specialist på ditt område är du en kvalificerad samtalspartner och kunskapsresurs i arbetslagen och i samtal med vårdnadshavare i pedagogiska frågor.
I uppdraget ingår också att handleda pedagogerna i pedagogiska reflektioner för att utveckla den pedagogiska verksamheten. Du genomför vissa utbildningar för förskollärare inom förskoleområdena.
I olika nätverk kommer du samverka med övriga specialpedagoger och speciallärare i kommunen.
Du får psykologhandledning i grupp tillsammans med övriga specialpedagoger i Habo kommun.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med förskollärar- och specialpedagogexamen.
Vi lägger stor vikt vid ansvarstagande, flexibilitet, samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta självständigt. Du har ett inkluderande och lösningsfokuserat arbetssätt. Du ser möjligheter och anpassar dig enkelt efter ändrade omständigheter. Du har god förmåga att enkelt och tydligt uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom du arbetar med flera arbetslag och två förskolechefer behöver du ha en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Goda kunskaper inom IT är meriterande.
Erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och AKK är värdefullt.

Körkort är nödvändigt och tillgång till bil är en fördel.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Intervjuer sker fortlöpande. Visa mindre

Specialpedagog på Bränningeskolan

Välkommen att bli en i vårt härliga gäng här på Bränningeskolan. Vi är en F-6 skola som är belägen i det område där det just nu byggs många nya bostäder och då med följd av ökat antal invånare. I grunden är vi en enparallellig skola som nu måste frångå detta system i och med ökat elevantal. För oss på Bränningeksolan är det viktigt att se att alla elever har förmågan att utvecklas på bästa möjliga sätt om de bara ges rätt förutsättningar. Vi vill att al... Visa mer
Välkommen att bli en i vårt härliga gäng här på Bränningeskolan. Vi är en F-6 skola som är belägen i det område där det just nu byggs många nya bostäder och då med följd av ökat antal invånare. I grunden är vi en enparallellig skola som nu måste frångå detta system i och med ökat elevantal.

För oss på Bränningeksolan är det viktigt att se att alla elever har förmågan att utvecklas på bästa möjliga sätt om de bara ges rätt förutsättningar.

Vi vill att alla på skolan, både barn och vuxna, ska känna sig trygga och respekterade samt uppleva en bra miljö för lärande. Vi vill ha en utbildning där våra elever upplever en miljö som präglas av trygghet och studiero.

På skolan har vi ett elevhälsoteam som består av specialpedagog, skolsköterska, skolkurator och rektor. Vissa tillfällen är även skolpsykolog med.


ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog arbetar du i nära samarbete med rektor och övrig personal på skolan. Du ska var delaktig i att stötta våra elevers kunskapsmässiga och social utveckling och vara med vid kartläggning av eleverna i samverkan med övriga professioner i elevhälsoteamet.

Vi ser också att du fungerar som handledare för övriga pedagoger på skolan.

Dokumentation, planering och reflektion med elevhälsoteamet och övrig personal på skolan ingår som en självklar arbetsuppgift i tjänsten.

Under året kommer skolan delta i Skolverkets kompetensutbildning Specialpedagogik för lärande så stor del av det kollegiala arbetet kommer givetvis handla om detta.

Givetvis verkar du för ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor.


KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare och utbildad specialpedagog eller speciallärare, gärna med inriktning mot årskurs F-6.
Du är väl insatt i skolans styrdokument och då framför allt delarna som rör särskilt stöd.
Du har god förmåga att göra pedagogiska utredningar och kartläggningar.
Utbildningar inom läs- och skrivsvårigheter och matematiska svårigheter samt kunskaper om neuropsykiatriska funktionshinder och språkstörningar är meriterande.


ÖVRIGT
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre